Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 09.07.2014.
12:00
B. M. - Foto: Vesti A

Dar iz Australije za tri porodice

Kad se gleda srcem, nadaleko se vidi. Ovom izrekom može da se sažme plemenitost čitateljke "Vesti" iz Australije Ljiljane, koju mnoge porodice u otadžbini već godinama smatraju svojim anđelom čuvarem. Posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, Ljiljana i njena tetka Vera poslale su u Srbiju 750 australijskih dolara.

Nisu više gladni: Ivana Simonović sa sinovima Lazarom i Lukom 
 


Donacija od 400 dolara namenjena je porodici Jović iz planinskog sela Uševce kod Vranja, 200 dolara Ljiljana i Vera odredile su za porodicu Nebojše Rajkovića iz Kragujevca, dok dar od 150 dolara ide porodici Ivane Simonović iz sela Priboj Vranjski.


- Svim porodicama želimo sve najbolje i šaljemo im srdačan pozdrav - poručuju Ljiljana i Vera.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Dobrotvorka iz Australije redovno pomaže sedmočlanoj porodici iz Uševca. Zahvaljujući njenim i donacijama drugih plemenitih čitalaca "Vesti", Miodrag, njegova supruga Stanislavka i njihove kćerke Jagoda (28), Suzana (26), Aleksandra (14), unuke Sara (9) i 17-mesečna Sanja ne žive više u strahu od sutrašnjice.

Zahvalnost dobročiniteljki

Plemenita Ljiljana iz Australije obradovala je porodicu Ivane Simonović i za Vaskrs.
- Hvala našoj dobročiniteljki! Od Boga joj nagrada što nam pomaže! - uskliknula je tada Ivana.

- Da nije bilo naše dobročiniteljke Ljiljane iz Australije i ostalih dobrih ljudi, pitanje je da li bismo sačuvali našu Sanju, koja se razbolela, a nije imala šta da jede, nismo imali novca ni za mleko, ni za pelene. Ljiljana je naš spasiteljka. Hvala do neba našoj dobrotvorki koja nam nesebično pomaže da se izborimo s teškom nemaštinom. Ona je za nas poput svetiteljke koja bdi nad svima, a posebno nad Sanjom - stalno ponavljaju Miodrag i Stanislavka, koji sa kćerkama i unukama žive u trošnoj kućici.


Pomenuta donacija povod je da reporteri "Vesti" ponovo posete Joviće i uruče im dar Liljane i njene tetke Vere. Tekst o uručenju novčanog dara iz Australije pročitaćete u jednom od narednih brojeva našeg lista.

Miodrag i Stanislava Jović sa kćerkama i unukama
 


Dar od 200 dolara namenjen je porodici Rajković. Priča o tragičnoj sudbini ove porodice, objavljena u aprilu prošle godine, potresla je naše brojne čitaoce.

Smrt bebe

Beba Marijane i Nebojše Rajković umrla je 2012. u adaptiranom poljskom klozetu.
- Bila je stara šest meseci. Spavala je na mojim grudima, tu sam je čuvao da je ne bismo slučajno noću ugušili u ovom jednom krevetu. Zaspala je živa, a ujutru više nije disala - ispričao je Nebojša.

Nebojša, njegova supruga Marijana i njihovo troje dece Anđela, Zoran i Anastasija žive u poljskom klozetu u centru Kragujevca. Nebojša je toalet od četiri kvadrata preuredio u stan jer nije imao gde da živi sa svojom porodicom. Ovaj preuređeni sobičak nalazi se na placu Centra za socijalni rad. Oni žive od socijalne pomoći, Nebojša nema završenu ni osnovnu školu, pa mu je nemoguće da nađe posao. Na semaforu pere šoferšajbne i uspeva nešto da zaradi. Zahvaljujući pomoći dobrih ljudih iz dijaspore nisu više gladni. Kupili su televizor, pa deca bar sada mogu da gledaju crtane filmove... I njima će uskoro naši novinari odneti ovu donaciju.

Žive u četiri kvadrata: Nebojša i Marijana Rajković sa decom
 


Donacija od 150 dolara namenjena je porodici Ivane Simonović iz Priboja Vranjskog, koje su plemeniti zemljaci širom rasejanja spasli od kopanja po kontejnerima i omogućili joj krov nad glavom. Podsećanja radi, samohrana majka skupljala je svojevremeno crvljive kože na periferiji Vranja i pokušavala da ih proda, kako bi nahranila svog tada 15-mesečnog slabovidog sinčića Lazara. Sa suprugom Miladinom nije se venčala, rastali su se jer njihovi roditelji nisu dozvoljavali taj brak. On ih nikad nije napustio, plaćao im je stan, mučivši se za to danonoćno. Posle kupovine kuće, zahvaljujući pomoći zemljaka iz dijaspore, Ivana i Miladin su se pomirili uprkos pritiscima roditelja, a kruna njihove ljubavi je i devetomesečni sinčić Luka. Lazar danas ima pet godina. I njih će uskoro posetiti reporteri "Vesti" i predati im dar iz Australije.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ovo je za nas spas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online