Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 22.06.2014.
09:09
Lj. M. - Foto: Vesti A

Mudrinići sami među golim zidovima

Od rata su, tvrde danas mnogi, samo još gore poplave. To najbolje znaju oni stanovnici Srbije i Republike Srpske koje su nedavne bujice naterale da još jednom krenu od nule. Milenko Mudrinić, koji je u ratnom vihoru 1995. godine sa roditeljima izbegao iz Sanskog Mosta, nije ni slutio da će ga drugi put iz stare prizemne kuće u prijedorskom naselju Tukovi, gde se skrasio, isterati divlja bujica. Život je mirno tekao...

I ležaj pozajmili: Sonja i Milenko Mudrinić
 

Roditelji su pomrli, a Milenko je sa suprugom Sonjom stekao troje dece od kojih je najstariji sin Dejan završio prvi razred, mlađi Mladen ima četiri godine, a kćerka Dragana ima 15 meseci. Kako ni on ni supruga nemaju stalno zaposlenje, Milenko se snalazio radeći privremeno građevinske i stolarske poslove i na nadnicu. Jedino redovno primanje ovoj porodici je dečji dodatak od 170 maraka, odnosno oko 85 evra. Taman kada je nekako sredio dečju sobu i namestio - voda je odnela sve. Poplava je uništila svu muku i trud. Nameštaj i parkete su morali da bace i sada imaju samo gole zidove.

Odvojeni od roditelja: Mali Mudrinići
 

- Ostalo je samo nešto malo dečje odeće koja je bila na višim policama u ormaru, a sve ostalo, i ležajeve i ormare smo bacili. Sada muž i ja spavamo u pomoćnom objektu na ležaju koji nam je dao brat da ne bismo spavali na podu. Pošto je kuća puna vlage, nastojimo da saniramo bar podove i zidove. Decu smo odveli kod moje majke na Manjaču dok mi popravljamo kuću - kaže zabrinuta Sonja. - Nismo uspeli ništa da spasemo od namještaa jer su se zbog vode koja je nadirala uplašena deca rasplakala i gledali smo da prvo njih evakuišemo na sigurno, a na stvari nismo ni mogli da mislimo u tim trenucima.


Eto, ni nakon mesec i po dana od poplava ova porodica, kao i mnoge druge ne može da se vrati u svoju kuću, a koliko će to potrajati ni sami ne znaju. Vlagu treba prvo dobro isušiti i nabaviti novi nameštaj da bi se u kući s malom decom ponovo živelo. Kada će to biti, niko ne zna...

Kontakt adresa

- U aprilu sam s radošću stavio parkete u dečju sobu, kupio im ormar i malo sredio, a sada je sve to u haosu. Nekako mogu i sam da okrečim i da polepim pločice po podu, ali da bismo ponovo svi uselili u kuću treba nam pre svega nameštaj jer mi ništa više nemamo, čak ni dušek za spavanje - kaže Milenko.
Zato, dragi naši čitaoci, ako želite da pomognete Mudrinićima i njihovoj deci, možete ih kontaktirati na adresu: Ulica Stepe Stepanovića 89, Prijedor ili putem mobilnog telefona: 00387 65 986 254 ili fiksnog telefona: 00387 52 224 171.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online