Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 22.01.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Uz imenjaka i u dobru i u zlu

Dobrotvora Nikolu iz Sidneja i slepog 12-godišnjeg Nikolu Jovića iz Kosovske Mitrovice, sem istog imena veže i dugogodišnje prijateljstvo započeto posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti". Da je ova tvrdnja istinita, nedavno je stigla potvrda u vidu novčanog dara od 200 dolara, pristiglog posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja.

Odličan na svakom polju: Nikola Jović

Istina, ovaj plemeniti čovek iz daleke Australije pomaže svom imenjaku Nikoli od trenutka kada je saznao da su mu kao devetomesečnoj bebi amputirana oba oka zbog malignog tumora.


- Od srca hvala tom divnom čoveku, koji do dana današnjeg ne zaboravlja našeg sina i povremeno ga obraduje na ovakav način. Moram da se pohvalim i kažem da je Nikola pošao u šesti razred i da je nedavno dobio nagradu u vidu laptopa od Saveza slepih iz Beograda. Naš sin se lepo uklopio sa vršnjacima i sa velikim zadovoljstvom ide u školu. U međuvremenu moram da naglasim, uspela sam i ja da dobijem zaposlenje kao profesor u srednjoj ekonomskoj školi, pa Nikoli mogu da pomognem jer nam se smene poklapaju.

- Sve kockice su se složile i moram da kažem da smo srećni i zadovoljni što smo doneli odluku da se vratimo u Kosovsku Mitrovicu i pod svoj krov nad glavom. Još jednom hvala svim plemenitim zemljacima koji su nam to omogućili - rekla je majka Danijela Jović.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Malom Nikoli, podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su nesebično pomagali dok je sa roditeljima boravio u Beogradu kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. To je bio izuzetno težak period za njegovu porodicu.

Osim egzistencijalnih problema, Jovići su se suočili sa činjenicom da se stariji sin Nemanja nije mogao uklopiti u beogradsku sredinu, pa se vratio na Kosovo kod bake i dede. Nikolu je to pogodilo, ali je smogao snage da se posveti školi. Zahvaljujući tome uspeo je da četvrti razred upiše u osnovnoj školi u Mitrovici, jer su stručnjaci smatrali da je osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu. Da u tome nisu pogrešili govori to što i sada Nikola vredno uči i postiže dobre rezultate.

Uskoro i uručenje

Novčani dar Nikole iz Sidneja, uskoro će biti uručen njegovom hrabrom imenjaku koji i pored svog hendikepa ide u redovnu školu, služi se Brajevim pismom, svira klavir i odličan je učenik.
- Čim se ukaže prilika neko od nas će svratiti do beogradskog Dopisništva i preuzeti prilog - kazala je majka Danijela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online