Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 04.11.2013.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Još malo do konačnog cilja

Atletski šampion i osvajač brojnih medalja Nenad Radanović iz Deževe kod Novog Pazara, koji sa majkom Milomirkom i dedom Milanom živi u trošnoj kući bez vode, kupatila, veš-mašine, televizora i najosnovnijih uslova za pristojan život, uskoro dobija novu kuću!

Nova kuća Radanovića
 





Zasluga za to će pripasti plemenitim čitaocima "Vesti", opštinama Novi Pazar i Ivanjica, kao i poznatih sportista iz cele Srbije, humanih sugrađana iz Novog Pazara i okoline, koji su prikupili 10.000 evra za njegov novi dom. Ovaj vredan mladić je tako, podsećamo, najpre sazidao podrumske prostorije, a potom je iz Ivanjice stigla i nova montažna kuća, koju radnici Monter gradnje Ćurčić ovih dana privode kraju. Ako sve bude teklo po planu, Nenad, njegova majka i deda u kuću će se useliti pre zime.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nisam ni slutio da će sve ići ovako brzo. Još ne verujem da ću zimu dočekati u novoj kući u kojoj ću moći da se, posle napornih treninga, okupam, operem sportsku opremu, odmorim i pripremim za nova takmičenja. Hvala svim dobrim ljudima koji su mi pomogli, počev od čitalaca "Vesti", glumaca amatera iz Novog Pazara, poznatih pevača, sportista, prijatelja iz Društva mladih umetnika "Ras", igumana manastira Đurđevi stupovi oca Gerasima, kao i mnogih drugih dobrih ljudi... Da nije bilo njihovog velikog srca i razumevanja, i ovu zimu bih dočekao u naprsloj kući i cvokotao bi na niskim temperaturama - kaže uzbuđeno Nenad Radanović, dodavši:

Imaće posebnu prostoriju za medalje
 


- Kuća je ukrovljena i to je veliki pomak, sada sam srećan čovek. I moja majka i deda su presrećni pošto smo blizu ostvaranja sna koji smo sanjali godinama!


U nastavku razgovora sa mladim Radanovićem otkriva nam da će u novoj kući jedan kutak izdvojiti za sve svoje medalje i pehare. Iako je svakodnevno sa monterima na placu, Nenad stiže i da vredno trenira. Kad nije sa ostalim članovima AK Novi Pazar, trči od Deževe do Novog Pazara (osam kilometara) i obratno. Stiže i da polaže ispite na Departmanu za fizičku kulturu Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Ipak, njegovu veliku radost pomalo muti saznanje da nije sve gotovo jer im je ponestalo novca za završetak radova.

- Do sada je za moju kuću, kao što znate, ukupno sakupljeno oko 10.000 evra. Izvođač radova radi na poček i najavljuje da će ako uskoro ne uplatimo bar još dve-tri hiljade evra, obustaviti radove. Iskreno se nadam da do toga neće doći - ističe Nenad i nada se da će i čitaoci "Vesti", koji ga zovu i bodre, doprineti da radovi ne zastanu kako bi se uselio u novi dom pre zime.

Hvala svima!

 

- Veliku zahvalnost dugujem i fudbalskim trenerima Aci Stanojeviću i Goranu Stevanoviću, golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću, fudbaleru Andriji Kaluđeroviću, Atletskom savezu Srbije i AK Novi Pazar, Sportskom savezu u Novom Pazaru, pevačima Vladu Georgievu, Acu Pejoviću, Snežani Vušović, salonu nameštaja DA-SA, porodicama Milosavljević, Mirković, Samailović i Tomović, firmi Kruzer, štamparijama "Petrović" i Pro-grafiko, Centru za kulturu u Novom Pazaru i još mnogima koji su mi novčano i na druge načine pomogli - nabraja Radanović, zamolivši da mu oproste ako je nekog preskočio.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Laptop za veliku radost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online