Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 10.10.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Brojnim darovima razgalio srca mnogih

Kako smo prethodno najavili, u beogradsko Dopisništvo "Vesti" nedavno je stigla golema pošiljka od 12 paketa, ukupne težine 324 kilograma, koju je za svoje unesrećene zemljake poslao 91-godišnji penzioner Đorđe Čordašević iz Toronta, rodom iz Republike Srpske.

Hvala, dragi Đorđe: Podela darova u Vidikovcu
 

Podsećanja radi, po tri paketa namenio je ponovo kampovima u beogradskom naselju Krnjača i Mirijevo, a po dva paketa kampu Vidikovac i Resnik, kao i Humanitarnoj organizaciji Majka devet Jugovića iz Gračanice. Želju ovog neumornog dobročinitelja, čije ime na Humanitarnom mostu za dve decenije postojanja beležimo već nebrojeno puta, reporteri "Vesti" su delom ispunili prosledivši navedenu pomoć kampovima u Mirijevu i Vidikovcu.


- Znam da se ponavljam, ali, verujte, sva tri paketa podeljena su brzo. Svi smo u teškoj situaciji. Doduše, ne kao onda kada su krenule prve izbegličke kolone i kad smo svi kuću nosili na leđima. Ali, kako nema posla, a cene svega su otišle nebu pod oblake, to nam svaki poklon donosi neizmernu radost.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Preuzeo pakete: Arso Milošević, koordinator izbegličkog kampa u Mirijevu
 

U kampu trenutno boravi oko 80 duša, tako da se za svakog našlo ponešto. Istina, naš status je i dalje neizvestan. Ko će i kada dobiti socijalne stanove ne zna se. U međuvremenu, snalazimo se na svoj način.

Kome je suđeno

Kako reporteri "Vesti" nisu uspeli da stupe u kontakt sa bilo kim iz izbegličkog kampa u naselju Resnik, to će dva paketa namenjena ovom kampu, uz saglasnost dobrotvora Đorđa Čordaševića, biti preusmerena Humanitarnoj organizaciji Majka devet Jugovića iz Gračanice. Predsednica ove dobrotvorne organizacije Svetlana Stević obaveštena je o pošiljci od ukupno četiri paketa, na čemu se srdačno zahvalila i dodala da će ih uskoro preuzeti.

Bez obzira na to, veliko hvala gospodinu Čordaševiću na svemu što za nas čini tako dugo. Neka ga Bog poživi, a njegovoj porodici podari dobro zdravlje i sreću - rekao je našim novinarima Arso Milošević, koordinator kampa u Mirijevu, koji je i organizovao podelu darova iz dalekog Toronta.


Pošiljka od dva, takođe poveća paketa stigla je i u kamp u Vidikovcu, zahvaljujući koordinatoru Olgi Stojković. Podeljena su istog dana.


- Molimo vas da se u ime svih naših ljudi u kampu zahvalite od sveg srca dobrom Đorđu Čordaševiću. Svojim darovima obradovao je mnoge. Njegova iskrena pažnja i briga za sunarodnike u nevolji vredna je svakog poštovanja i neizmernog divljenja. Ne znam osobu, posebno njegovih godina, koja je toliko požrtvovana, brižna, voljna i spremna da druge obraduje i pomogne. Svako dobro mu želimo od srca - poručila je Olga Stojković.


Narednih dana, još tri paketa otići će i u Krnjaču, gde boravi više od stotinu izbeglica, mahom starijih ljudi, koji još nisu dobili svoj krov nad glavom. A šta će poručiti svom dobročinitelju iz Kanade, koga teško breme godina, koje s ponosom nosi, ne mogu zaustaviti kad je humanost u pitanju, kao i do sad, verno ćemo zabeležiti.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan, lep kao san
HUMANITARNI MOST Nijedan dan bez dobrog dela
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online