Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Sve bliži zacrtanom cilju

Pored čitalaca "Vesti" u akciju za pomoć Nenadu Radanoviću, mladom atletičaru iz Deževe, kod Novog Pazara, na poziv oca Gerasima, igumana manastira Đurđevi stupovi, uključili su se i poznati sportisti.

Solidarnost sa svih strana: Veterani Novog Pazara i Crvene zvezde sa Nenadom Radanovićem
 

Vredne priloge za stambeno zbrinjavanje Radanovića, sjajnog mladog atletičara i reprezentativca Srbije, koji živi u oronuloj kući bez vode i kupatila, već su dali golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković i bivši treneri Partizana, a sada pečalbari u Kini: Goran Stevanović i Aleksandar Stanojević. Finansijsku pomoć Radanoviću najavilo je još nekoliko poznatih fudbalskih i uopšte sportskih imena, ne želevši da preciziraju o kolikim sumama je reč.

Sve pohvale za Nenada

- Nenad je divan i vrlo skroman mladić. Štedi svaki dinar koji dobije, pešači ili trči (ujedno i trenira) i po 10 kilometara do fakulteta u Novom Pazaru da bi što više uštedeo za kuću. Znam kako mu je kad posle treninga ili takmičenja dođe kući a nema gde da se okupa. Njegova majka mora svu opremu ručno da mu pere na bunaru udaljenom od kuće. Moramo mu pomoći, Nenad je zaslužio da živi i trenira u uslovima kakve zaslužuje - ističe otac Gerasim, koji vodi akciju za pomoć mladom sportisti i, kako naglašava, dobrom verniku.

- Dobro je krenulo posle reportaže u "Vestima" o meni. Istina, priču o mojim nevoljama objavili su još neki lokalni mediji. Zovu me ljudi i bodre da istrajem, da treniram još češće, da pobeđujem i da na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde studiram DIF i dalje uspešno polažem ispite - priča Nenad.


Da je tvrdnja ovog mladića istinita, potvrdili su to nedavno i veterani Novog Pazara i Crvene zvezde, koji su na stadionu Fudbalskog kluba Ras u Deževi igrali utakmicu i, takođe, uplatili priloge za izgradnju kuće. Pored njih, svoj doprinos za Nenada dale su i zvezde Granda, Milan Dinčić - Dinča i Stevan Anđelković, kao i finalistkinja Prvog glasa Srbije Snežana Vušović... Svakim darom Nenad je bliže ostvarenju sna, a to je siguran i topao dom. Za to je, između ostalih, zaslužan i otac Gerasim, iguman Đurđevih stupova, čija pomoć i podrška Nenadu mnogo znače.


- Rođen sam u blizini ove svetinje. Odrastao sam igrajući se u porti drevnog manastira, a kad god mi je teško odem do crkve Svetog Đorđa, oca Gerasima i uvek se vratim duhovno jači. Sudbina je htela da rano ostanem bez oca, da živim u sirotinji i da maštam o kupatilu i veš-mašini, ali ako Bog da i to ću uskoro prevazići - kaže ovaj skromni mladić, čija je hladna sobica u oronuloj kući u Deževi prepuna pehara i medalja, dodavši:
 

Zahvalan svima: Nenad Radanović

- Nameravali smo da kad sakupimo dovoljno novca (od 10 do 15.000 evra) kupimo montažnu kuću. U nju bih odmah mogao da se uselim i imam sve o čemu godinama maštam, međutim, otac Gerasim i moji dobrotvori žele da sagradim klasičnu zidanu kuću, lepu i skromnu u kojoj ću sa majkom moći udobno da živim. Poslušao sam ih i već se pripremamo za temelj koji ćemo, nadam se, izbetonirati već ove jeseni.

Zahvaljujući humanim brojnim ljudima dobrog srca dosad smo prikupili oko 6.000 evra, a ako bude još donacija možda ćemo uspeti da dođemo i do krova. U suprotnom, čekaćemo proleće.


Nenad kaže da se o njegovim nedaćama verovatno nikada ne bi ni čulo dalje od njegovog sela da o njemu nisu pisale "Vesti".


- Plemeniti čitaoci "Vesti" su praktično prvi pokrenuli akciju za mene, hvala svima. Neka ih Bog čuva i sreća uvek prati - poručio je mladi Nenad Radanović.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sreća pomešana s tugom
HUMANITARNI MOST Mala Alina okupila porodicu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online