Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Neprestano u srcu dobrotvorke

Ovozemaljski anđeo čuvar najmlađeg člana sedmočlane porodice Jović iz sela Uševce kod Vranja, osmomesečne bebe Sanje Jović, nastavlja da misli i pazi na svoju malu štićenicu.

Stižu im lepi pokloni: Aleksandra i Sara Jović
 

U pitanju je dobročiniteljka Ljiljana iz Australije, koja je nedavno posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja ponovo poslala donaciju u vrednosti od 300 dolara. Uz novčani dar, stiglo je i pismo u kome, između ostalog, piše:


"Molim vas da maloj bebi Sanji, kao i do sada, kupite i odnesete adaptirano mleko 'humana' za mesec dana, a ostatak novca dajte njenoj porodici da kupe šta im je potrebno. Ne znam da li Sanja ima krevetac za spavanje. Pretpostavljam da nema, pa bi bilo dobro da joj se to obezbedi od ovog novca što sam poslala. Između ostalog, vidite sa Jovićima šta im je potrebno od garderobe za bebu, pošto dolazi jesen, a samim tim i hladniji dani. Sigurna sam da joj je potrebna toplija odeća, pa im pomozite i u nabavci toga. Koristim ovu priliku i da vas obavestim da sam za ostale članove porodice, a posebno za devojčice Aleksandru, Saru i za bebu Sanju poslala paket zimske garderobe, koji putuje brodom, a trebao bi da stigne u beogradsko Dopisništvo 'Vesti' krajem oktobra. Jovićima želim svako dobro."

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Napreduje iz dana u dan: Sanja Jović u naručju dede Miodraga

Zahvaljujući brizi ove dobre žene i majke sa dalekog kontinenta, beba Sanja, koja je do pre tri meseca pila kozje mleko neadekvatno za njen uzrast, počela je da se popravlja u težini i više nije bolešljiva. Na lekarskoj kontroli dobila je sve pohvale i ocenjena je kao dobro uhranjena beba, koja se pravilno razvija.

Znajući koliko je važno da ova mila i vesela devojčica do svog prvog rođendana bude na adekvatnoj ishrani, upravo iz zdravstvenih razloga, otuda i odluke Ljiljane iz Australije da priskoči u pomoć Jovićima, kako bi Sanji omogućili bezbrižno odrastanje, svesna da to sami ne mogu.

Žive od onoga što zarade u nadnici, a to jedva da je dovoljno za puko preživljavanje, a kamoli za potrebe male bebe, koje su mnogo veće od potreba odraslih ljudi. Njeno majčinsko srce i meka duša to najbolje razumeju i ne žele da dozvole da jedan mladi život pati zbog nemaštine.
 

Uskoro u Uševcu

Novopristigli dar i želja donatorke da bebi Sanji bude obezbeđeno sve što joj je potrebno, povod je da reporteri "Vesti" još jednom posete porodicu Jović i odnesu pomoć. Pri tom, susret verno zabeleže slikom i rečju, kako bi na taj način njihova dobročiniteljka mogla da podeli radost sa štićenicima. Njihova zahvalnost, sigurni smo, biće skoro neizreciva, s obzirom na Ljiljanine prelepe darove.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za bebu Sanju sve što treba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online