Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.08.2013.
12:00
N. Đorđević - Vesti - Foto: N. Đorđević A

Na svet stigla beba Anastasija

Baš kao što su reporteri "Vesti" naslutili u jednom od prethodnih tekstova, u improvizovani dom porodice Rajković iz Kragujevca, stigla je prinova. U njihova četiri kvadratna metra adaptiranog poljskog WC -a, pretprošle nedelje, tako se uselila i beba Anastasija, Nebojšino i Marijanino treće dete.

DOBILA KREVETAC I SVE ŠTO JOJ TREBA: Beba Anastasija sa porodicom

Iz porodilišta su je doneli u njen jedini dom, koji će deliti sa četvorogodišnjim bratom Zoranom i sestrom Anđelom u ulici Pariske komune u centru grada.

Da slavlje povodom rođenja njihove ćerkice bude upriličeno na pravi način, pobrinula se Nadežda Radović iz Vizbadena, koja im je poslala prelep poklon-paket, o čemu smo već pisali. Sa mnogo pažnje birala je šta će poslati Rajkovićima, kako bi bar malo olakšala svakodnevnicu i izmamila dečiji osmeh.

U povećem paketu, bile su brižljivo spakovane pampers-pelene, koje su sada Marijani najneophodnije za tek rođenu bebu, ali i posteljina, obuća, spavaćice, hrana, slatkiši i igračke. Sve to, naši reporteri, odneli su Rajkovićima, koji su se silno obradovali.

- Hvala ovoj ženi što se nas setila i toliko truda uložila da spremi i pošalje ovako lep paket - kaže Nebojša, dok nam daje da pročitamo dobrotvorkino pismo podrške, jer on na žalost ne zna da čita.

ODUŠEVLJENI IGRAČKAMA: Nebojša Rajković sa sinom i ćerkom
 


Njegov sin, mali Zoran se po otvaranju paketa, najviše obradovao igrački-motoru, za koji nije mogao da sačeka da ga otac Nebojša otpakuje, dok je dvogodišnja Anđela radoznalo gledala po kutiji. Ubrzo je iz jedne pletene kape "izronila" i lutka za nju. Bombone, čokolade, keks i ostale slatkiše delili su sa ocem i majkom. Činilo se da dečjoj sreći nema kraja. Roditelji, ovu pomoć gledaju sa praktičnije strane i kažu da paket nije mogao da stigne u bolje vreme.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Pampers nam je najvažniji, jer u kući nemamo vodu, a i da imamo, nema mesta za veš-mašinu, koju takođe nemamo. Od prethodnih donacija, kupili smo krevetac i opremu za Anastasiju, okrečili prostoriju da bude čisto kad beba dođe. Ali, zbog malog prostora morali smo da izbacimo šporet ispred kuće. Sklopili smo krevet na kome spavamo nas četvoro da bi imali mesta za krevetac. Najvažnije je da bebi sve bude potaman, a mi ćemo se nekako organizovati za spavanje - referiše otac Nebojša.

SANJA O NOVOJ PROSTORIJI: Nebojša Rajković

Ova porodica se pre dve godine uselila u poljski klozet, koji je Nebojša sam adaptirao. Njihova "kuća" nalazi se u dvorištu zgrade, koji je Centar za socijalni rad dodelio njegovom pokojnom ocu. U toj zgradi je mnogo stanara i Nebojša je morao sam da se snalazi. Letos je probao da sazida još jednu prostoriju, koja bi se naslanjala na WC, ali nije imao dovoljno novca, tako da nije makao dalje od iskopanog temelja.
 

- U istom dvorištu postoji garaža, koju niko ne koristi. Prepuna je šuta i smeća, a krov je uništen. Nju bih adaptirao, pošto mi majstor za ruke i materijal traži oko 600 evra. Tu bismo imali 28 kvadrata, a to je za nas petoro sasvim dovoljno. Imali bismo i vodu, jer je cev blizu... - mašta Nebojša o novom prostoru u koji bi uselio svoju porodicu da može.
 

Rajkovići žive od 15.000 dinara socijalne pomoći i od onoga što Nebojša zaradi na semaforu perući šoferšajbne. Od tih para prvo nakupuje krompir, luk, brašno i ulje da bi imali sigurne obroke, a za ostalo, šta preostane. Upravo zato, nije u mogućnosti da sam renovira pomenuti prostor.
 

Da svi budu siti i uredni

 

Marijana i beba se dobro osećaju. Dok je bila u porodilištu sačekao je veliki paket, koji je lično donela Mirjana Milovanović iz Ciriha, o čemu smo pisali. U paketu je bilo dosta garderobe, hrane, deterdženta...


- Nebojša mi je ispričao o poseti te dobre gospođe iz Ciriha, još jednom od srca joj hvala na pomoći, koja nam verujte mnogo znači, posebno sada kada nam je stigla Anastasija - rekla je Marijana sjajući od sreće pored svoje ćerkice.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Najviše za najmlađe
HUMANITARNI MOST Čeka ih lepo iznenađenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online