Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 12.06.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Podrška za Mihailovo bolje sutra

Redovni lekarski pregled u prestonici petoipogodišnjeg Mihaila Grbića iz Maljevića kod Mionice, obolelog od cerebralne paralize, bio je povod da ovaj mališan zajedno sa roditeljima i dedom dođe u beogradsko Dopisništvo "Vesti". Tom prilikom preuzme i novčani prilog Ranke iz Melburna od 50 dolara koji ga čeka od januara, jer porodica Grbić ranije nije bila u mogućnosti da dođe. +

Koraci uz pomoć: Mihailo sa ocem Milošem Grbićem

- Pre svega želimo da uputimo izvinjenje toj ženi dobrog srca iz daleke Australije koja je mislila na našeg unuka, pošto ranije nismo uspeli da preuzmemo pomoć. Razlog tome je i konstantna borba da obezbedimo sredstva za Mihailovu četvrtu transplantaciju matičnih ćelija u Beču, zakazanu za 19. jun, ali i propratne fizikalne terapije. To svakako ne umanjuje značaj ovog dara, jer su pripreme za odlazak u Austriju u punom jeku. Zahvaljujući brojnim ljudima dobrog srca, kako sugrađana, tako i zemljaka iz dijaspore, obezbedili smo oko 5.000 evra. Za hirurški zahvat nedostaje nam još 6.000 evra, pošto on ukupno iznosi 11.000 evra. Ipak, verujemo da podrška plemenitih ljudi neće izostati kao ni do sada - rekao je našim novinarima Mihailov deda Miloš Todorović, zahvalivši se svim dobrotvorima, a potom nastavio:

- U to nas je nedavno uverio i sveštenik Dragan Čolaković iz Esena, koji je zajedno sa parohijanima nedavno prikupio i poslao nam novčani prilog od 150 evra, napomenuvši da će se i dalje truditi da nam pomogne. Utoliko pre, jer su rezultati ranijih terapija zaista uočljivi. Moj unuk pokušava da korača, doduše uz našu podršku, ali i to je ogroman napredak. Pošto smo ovde došli pravo iz Kliničko-bolničkog centra, gde je Mihailo bio na kontroli, mogu vam reći da naši lekari prosto nisu mogli da veruju da je on u stanju to da učini. Za njih je on bio takoreći biljka, koja nikada neće moći ni samostalno da sedi, a kamoli hoda. To se pored transplantacija postiglo i svakodnevnim vežbama. Supruga Gordana i ja smo danonoćno sa Mihailom i posvetili smo mu se u potpunosti, pošto sa njim treba mnogo da se radi, a ćerka Suzana i zet Miloš imaju mnogo posla oko mlađeg sina, dvogodišnjeg Đorđa.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Posle kontrole u dopisništvu "Vesti": Mihailo Grbić sa ocem, majkom i dedom
 



I dok je deda pričao, reporteri "Vesti" su i sami mogli da se uvere u istinitost njegovih reči, jer je mali Mihailo, koji je dosta porastao, uz podršku svog oca Miloša napravio nekoliko koraka, iako nevoljno jer se umorio od pokazivanja svojih sposobnosti uz reči:


"Pa, zar moram još da hodam?"


Ova konstatacija izmamila je svima osmeh na lice.
 

Odlaganjem se gubi postignuto

Porodica Grbić uverena je da će posle svakog Mihailovog boravka u Beču njegovo stanje biti još bolje. On je proteklog septembra bio na trećoj transplantaciji, a lekari smatraju da ne bi trebalo praviti duge pauze između dve intervencije, zbog čega sada žurno animiraju sve ljude dobre volje kako bi mu omogućili da što pre ode na lečenje u Beč, a ne da ponovo odlažu terapiju koja mu toliko pomaže.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online