Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 12.04.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti A

Milan nastavlja da pomaže Mihailu

Mihailu Grbiću, četvorogodišnjem dečaku iz Maljevića kraj Mionice, obolelom od cerebralne paralize, koji je protekle jeseni bio na trećoj transplantaciji matičnih ćelija u Beču, stigla je nedavno nova donacija od Milana Savića iz Esena. Ovaj humani čovek, rodom iz Valjeva, i ranije je pomagao Mihailu, a proletos ga je i posetio. Donacija od 200 evra dokaz je da ga nije zaboravio.

Nadaju se najboljem: Mihailo Grbić sa porodicom
 

- Zahvalni smo svom zemljaku na ovoj pomoći, jer nas svaki novi prilog čini bližim još jednom odlasku u Austriju na četvrtu transplantaciju. Ponovo pokušavamo da prikupimo novac, nedavno smo organizovali humanitarni koncert i obezbedili 4.500 evra. Nedostaje nam još 8.500 evra, ali verujemo da podrška dobrih ljudi i ovoga puta neće izostati. Utoliko pre jer su rezultati ranijih terapija uočljivi, moj unuk pokušava da korača, doduše uz našu podršku, ali i to je ogroman napredak.

- Svakodnevno vežbamo, supruga Gordana i ja smo danonoćno sa Mihailom. Posvetili smo mu se u potpunosti, pošto sa njim treba mnogo da se radi, a ćerka Suzana i zet Miloš imaju mnogo posla oko mlađeg sina, dvogodišnjeg Đorđa - kaže Mihailov deda Miloš Todorović.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Malom Mihailu trenutno najveće zadovoljstvo predstavlja šutiranje lopte uz dedinu svesrdnu pomoć. Igra ga zabavlja, a istovremeno je i korisna vežba.


Ovom dečaku prijala je i fizikalna terapija kojoj je bio podvrgnut u Novom Sadu. Njegovoj porodici je najvažnije da fizički bude spreman za još jednu transplantaciju, jer su uvereni da sve ide u najboljem pravcu i da će posle svakog boravka u Beču njegovo stanje biti još bolje.


- Mihailo je u septembru bio na transplantaciji, a lekari smatraju da ne bi trebalo praviti duge pauze između dve intervencije. Strepimo da li ćemo do leta moći da ga odvedemo ponovo u Austriju jer nemamo dovoljno novca - zabrinut je Miloš Todorović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Želimo ti svaku sreću!
HUMANITARNI MOST Borba za spas male Une
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online