Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 20.03.2013.
12:01
M. Roknić - Vesti - Foto: M. Roknić A

Markovim nevoljama nema kraja

Kažu da nada umire poslednja, a da nije tako Ana i Dejan Vorkapić i njihove ćerke Dejana i Sara izgubili bi veru da će njihov Marko, oboleo od cerebralne paralize, stati na svoje noge. Oni je ne gube i potpuno su posvećeni tom cilju i spremni na svaku žrtvu.

Ponovo na operaciju: Marko Vorkapić sa majkom Anom
 

U Novu godinu ušli su puni optimizma. Marko je krenuo na obećavajuće terapije u Beograd, već su u januaru obavili kontrolni pregled i počeli sa vežbama kod kuće, za koje su ih tamo obučili. Nedugo po njihovom povratku u Topusko, iz Australije su stigle dve donacije, anonimni donator iz Sidneja poslao je 200 dolara, a iz Kanbere su Branko i Mirjana Vorkapić za Markovo lečenje namenili 150 dolara.


Vorkapići su imali zakazan novi ciklus terapija u Beogradu, pa su nameravali da novac podignu u Dopisništvu "Vesti". No, taj je plan propao zbog novih Markovih nevolja, pa su im te donacija ovih dana uručene u njihovom povratničkom domu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Naime, uz sve tegobe, Marko je krajem januara završio u bolnici jer mu je pukao čir na želucu. Smršao je sedam kilograma, a majka kroz suze priča da ima osećaj, kada ga podiže, da će se polomiti, koliko je oslabio. Uz to je primetila da kod svakog presvlačenja, neuobičajeno za njega, bolno plače i da mu je ručica stalno na kuku.

Odveli su ga u Zagreb kod ortopeda, a snimak je pokazao da je kuk ponovo iskočio. S obzirom na to da je od nedavne operacije oslabio, lekar je preporučio da mesec dana nosi pomagala, a potom bi usledila operacija. I preporučuje da mu se svakako obezbedi dekubitalni madrac, da ne bi usled stalnog ležanja dobio dekubite. Pogotovo što ga čeka vrlo složena operacija kuka, a potom i gips koji će nositi mesecima, upozorio ih je doktor.


Kada smo ih posetili, majka Ana nam je priznala da se sve teže nose sa tim nedaćama. Neprekidno su u stresnom stanju. Fizički još i mogu da se nose sa Markovim zahtevnim potrebama ali finansijski, iako im čitaoci "Vesti" pomažu, ne mogu da izađu na kraj.


Bore se lavovski, ali, kaže Ana:
- Imamo osećaj da smo uvek u mestu. Svaki i najmanji napredak podigne nas i dobijemo novu snagu, ali kada se ovako dogode nove Markove bolesti sve nam se odjednom uruši.


Darodavcima se zahvaljuje na novčanoj podršci, koja je poodavno poslata, ali je stigla u pravom času u njihove ruke.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online