Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 18.03.2013.
12:01
Vesti - Foto: Z. Dedić A

Konačno do dozvole za pecanje

Donacijama čitalaca "Vesti", korak po korak, ostvaruju se do juče neostvarive želje i zadovoljavaju skromne potrebe siromašne sedmočlane porodice Pap iz Mužlje, prigradskog naselja Zrenjanina.

Biće ribe na trpezi: Janoš Pap sa sinom Petrom
 

Janoš, otac i glava porodice, koji je zbog siromaštva i velike finansijske krize tri puta u očaju pokušao sebi da oduzme život, sada se ponovo osmehuje i kaže da zahvaljujući dobrim ljudima, kojih još ima na svetu, nekako vidi svetlo na kraju svog mračnog životnog tunela.


- Imam troje teško mentalno obolele dece, 44-godišnju suprugu i 90-godišnju majku, bolesne i nepokretne i ne mogu nikako reći da sam presrećan, ali mi je srce nekako na mestu... Mnogo sam se obradovao prilozima humanih čitalaca i hvala im do neba. Prvih 200 evra, koje nam je poslala gospođa Ruža iz Nemačke, namenili smo lečenju moje supruge Zvezdane u Novom Sadu i već su za sredinu nedelje dogovoreni pregledi zbog multipla skleroze od koje je obolela - ističe Janoš Pap, uz napomenu da on i njegovi ukućani sa žudnjom očekuju obećanu donaciju iz Njujorka za najnužnije renoviranje trošnog kućerka, a za 100 AUD čika Ilije iz Kanbere, zahvaljujući se kaže:

Kontakt adresa

 

Donacija iz Kanbere uručena je Janošu Papu u centru Zrenjanina gde je došao sa 17-godišnjim Petrom, jedinim zdravim sinom od četvoro dece. Odmah je otišao da tim novcem kupi Julijani lekove i proveri da li je cena dozvole za pecanje ostala ista, a svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se čuti telefonom sa Janošem, broj je: +381 600 290 559, adresa: Ulica braće Fugaroši 97, 23.000 Mužlja kod Zrenjanina.

- Taj novac utrošiću na ostvarenje moje velike želje i potrebe. Nabaviću godišnju dozvolu za pecanje! Mi zaista retko jedemo meso, pa bi riba koju upecam bila i te kako korisna i smanjila bi brojne probleme vezane za svakodnevnu trpezu, pored koje je sedam gladnih usta - nastavlja Janoš, koji osim redovnog praćenja svoje dece u specijalnu školu 9. maj u Zrenjaninu, sada i 19-godišnju ćerku Julijanu svakog jutra vodi na terapije u dečji dispanzer.


- Deo novca, s obzirom na to da će nešto i preostati od pecaroške dozvole, utrošićemo na kupovinu lekova Julijani - dodaje na kraju Janoš Pap, koji mora da vodi računa o svakoj pari jer ova siromašna i bolesna porodica preživljava od 19.000 dinara socijalne pomoći.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost i briga u isti mah
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online