Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 28.11.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Veliki korak za malog junaka

U prodavnici Eurodeli Logan u Brizbejnu kupci već znaju da u posebnim kutijama mogu da doniraju priloge za lečenje bolesnih mališana u otadžbini. I vlasnicima ove radnje, ali i njihovim stalnim mušterijama, sudbina jednoipogodišnjeg Beograđanina Sergeja Milićevića, obolelog od tumora na mozgu, bila je podsticaj da mu pomognu.

Igre nikad dosta: Sergej Milićević
 

Ovoga puta u beogradsko Dopisništvo našeg lista, a posredstvom Redakcije u Sidneju, stigao je prilog od 700 australijskih dolara namenjen lečenju ovog mališana u Istanbulu, gde upravo treba da započne četvrta serija hemioterapija, uoči dugo očekivane hirurške intervencije uklanjanja zloćudnog tumora.


I humaniste iz Australije, ali i sve ljude dobre volje koji već dugo podržavaju bitku za život ovog ljupkog mališana, obradovaće vest koju nam je ovih dana saopštila njegova mama Jasna.


- Sergej je prohodao! Prvo je par dana pravio po dva-tri nesigurna koraka, mi smo ga hrabrili uživajući u njegovoj istrajnosti da se uspravi. I konačno tog 27. oktobra napravio je te sudbonosne korake od kreveta do mog zagrljaja... Sada je pravi dečak, veoma smo ponosni na njega. Priča, sve više reči je u njegovom rečniku, čini se kao da je dobro... - ispričala nam je Jasna Milićević, koja je nakratko, samo nekoliko dana, boravila sa sinom i suprugom Sašom u Beogradu, uoči nove serije terapija.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Sergejevi prvi koraci izazvali su pravo oduševljenje starijeg brata Rastka koji u njemu sigurno vidi budućeg partnera za fudbal. Deda Iva Jelenković ohrabren je Sergejevim napretkom, ali i dalje je pun zebnje šta ga sve čeka i koliko će trajati. Dečak je iscrpljen bolešću, porodica razdvojena, a novac za lečenje gotovo potrošen.


Sergeja pre operacije čeka bar još četiri-pet serija hemioterapija.


- Veoma smo zahvalni svim dobrim ljudima na pomoći. Sami ne bismo uspeli da se izborimo za svoje dete. Veliko je ohrabrenje imati podršku u dalekim, nepoznatim ljudima koji sa nama dele radost svake nove Sergejeve pobede. Korak po korak, svi se nadamo da ćemo stići do cilja, da i on živi kao i sva druga deca - kaže Jasna Milićević.
 

Moramo da izdržimo!

Ove nedelje Sergej Milićević će u Turskoj nastaviti lečenje, a prvo što ga čeka je magnetna rezonanca. U zavisnosti od toga šta budu pokazali rezultati, lekari će preduzeti odgovarajuće mere.
- Prethodni snimak je pokazao da se tumor smanjio, što i jeste cilj hemioterapija, ali naknadno otkrivena cista raste. Ako i ovaj snimak pokaže da nastavlja trend rasta, moraće da je punktiraju. Šta god da je, moramo da izdržimo - kažu dečakovi roditelji Saša i Jasna Milićević, još jednom se zahvalivši vlasnicima i mušterijama prodavnice Eurodeli, ali i svim drugim humanistima.

 

Deda na usluzi

Ovu donaciju, kao i prethodno stigle o kojima smo već pisali, preuzeće Iva Jelenković u beogradskom Dopisništvu "Vesti" i pobrinuti se da novac stigne u Istanbul do ćerke, zeta i bolesnog unuka.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
HUMANITARNI MOST Predah pred nove izazove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online