Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dobri nalazi, najlepši poklon

Mihajlo Kukić iz Prijedora, štićenik Humanitarnog mosta, vratio se s kontrolnog pregleda u Beogradu i proslavio svoj dvanaesti rođendan bezbrižno i veselo, u društvu familije i najboljeg drugara.

Dobio kućnog ljubimca: Mihajlo Kukić
 

Majka Sonija takođe je raspoložena, pre svega što su lekari u Beogradu zadovoljni Mihajlovim zdravstvenim stanjem.


- Doktor Marina Horvatić na Očnoj klinici kaže da je Mihajlovo stanje očiju stabilno, ali da nije zadovoljna što se transplantacija rožnjače odlaže i da joj nisu jasni razlozi milanskih doktora za takvu odluku. Po njenom mišljenju, nema prepreka da se transplantacija obavi bar na desnom oku jer je ono ugroženije i po njenoj proceni na njega Mihajlo vidi samo pola metra ispred sebe, a na levo oko vidi dva i po metra. Ovo oko ima zamagljenje na donjem delu rožnjače, a gornji deo je čist, dok je desno oko celo zamagljeno - kaže majka Sonija, kojoj su doktori u Beogradu obećali da će posle razgovora sa kolegama u Milanu tražiti da im objasne razloge odlaganja transplantacije.


- I doktor Srđan Pašić, imunolog na Institutu za majku i dete u Beogradu, koji prati Mihajlovo stanje posle dve prethodne transplantacije, najpre kostne srži, a potom jetre u Italiji, rekao je da će razmeniti mišljenje sa lekarima u Milanu. Meni kao majci je najvažnije da se stanje nije pogoršalo - kaže Sonija.


Prilikom našeg dolaska u porodicu Kukić, Mihajlo je ekipu "Vesti" prvo odveo u svoju sobu da pokaže najdraži rođendanski poklon. To je pagaj koji je dobio od tetke.


- Pogledajte kako je lep i već zviždi, izgleda da ću ga vrlo brzo naučiti da nešto kaže - veselo će Mihajlo koji se ne odvaja od svog novog mezimca.


- Presrećan je i samo u papagaja gleda - kaže Sonija.


Mihajlo je sada treći razred i učiteljica Mira Banjac, koja je u penziji, predano ga uči dolazeći kod njega tri puta sedmično kako bi Mihajlo savladao školsko gradivo i polagao razred.


Porodica Kukić s optimizmom čeka svaku novu Mihajlovu kontrolu i trenutak kad će doktori reći da je pobedio bolest očiju. Biće to pobeda i čitalaca "Vesti" koji su darovali oko 5.000 evra ovom dečaku za transplantaciju rožnjače, a koja će biti obavljena kad lekari u Italiji procene da je optimalno vreme.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malo slavlje, pre slavlja
HUMANITARNI MOST Dobre vesti stižu iz Milana
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online