Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 09.08.2012.
12:01
B. G. - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Uz tamburaše u Moskvu na lečenje

Na originalan način, uz tamburaše, Mirela Marćićev i još desetak prijatelja ispratili su Zrenjaninca Milana Srdića prošle nedelje na put u Moskvu, gde će biti podvrgnut transplantaciji matičnih ćelija. Suze u očima dvadesetdvogodišnjeg Milana, koji je, iznenađen lepim gestom svojih prijatelja, obećao da će se iz Moskve sa operacije vratiti na svojim nogama, a ne u invalidskim kolicima u kojima je već pune četiri godine, nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada ga je sa skutera oborio pijani vozač kombija.

Staću na svoje noge: Milan Srdić sa prijateljima i muzičarima
 

- Ovakav gest prijatelja uliva dodatnu snagu, energiju... Zaista sam dirnut i oduševljen... - govorio je uzbuđeno Milan, koji je kasno iste večeri stigao u Moskvu, gde ga je na aerodromu sačekao fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Bambi Tošić.


- Zoran je sjajan momak, sve je obezbedio na klinici, imam poseban tretman, a uspeo je da dobije dozvolu i da me odvodi na fudbalski derbi njegovog kluba CSKA i Zenita. On je trenutno povređen i neće igrati, pa ćemo zajedno iz lože posmatrati utakmicu, a kako mi je rekao sve je dogovorio sa lekarima i imam dozvolu za izlazak sa klinike. Ove nedelje obaviću sve neophodne lekarske preglede, i sledeće se očekuje operacija nagnječene kičmene moždine - ispričao je u telefonskom razgovoru Milan Srdić prve utiske boravka u Moskvi.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


On je na operaciju otišao zahvaljujući humanitarnim donacijama brojnih ljudi dobre volje, između ostalih i čitalaca Humanitarnog mosta iz dijaspore, a najviše zaslugom Fonda porodice Bajatović, koja je uplatila 11.000 evra.


Poznati fudbaler Zoran Tošić platio je povratne avionske karte za Milana i njegovog druga, koji je u pratnji i ulozi prevodioca, a takođe je obezbedio i poseban tretman za Milana u prestižnoj klinici Prima Vita u Moskvi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online