Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 08.11.2011.
12:00
S.S. - Foto: A

Njeno mesto ostaje u srcu zemljaka

Uskoro će biti mesec dana kako je petogodišnja Karolina Janićević iz Berevca kod Štrpca završila prvi ciklus rehabilitacije i resocijalizacije u Beogradu, prekinut posle samo godinu dana po ugradnji kohlearenih implantata, u jeku postoperativne terapije.

Karolina Janćiević

Razlog za to nije bilo neznanje i nebriga majke Jelene i oca Jadrana, nego nemogućnost da svakog drugog meseca obezbede 600 evra i svojoj ćerki, kojoj su lekari vratili sluh, omoguće da ga koristi.


To što nisu mogli roditelji devojčice kojoj su antibiotici oduzeli sluh tek što je progovorila, a vratili implantati, mogli su naši čitaoci. Nisu je zaboravili ni kada se vratila na Kosovo, ponevši u svom rečniku dvadesetak novih reči, dovoljnih za osnovnu komunikaciju, a majka novac za dve i po naredne terapije.

Stoga se Karolinino ime moglo pročitati kada su stizale donacije iz Liverpula ili Melburna za više štićenika Humanitarnog mosta. Danas ćemo zabeležiti dve nove koje mala Kosovka neće morati da deli sa svojom sabraćom, a koje će joj biti uručene kada dođe u drugoj polovini ovog meseca na drugi od šest prepisanih rehabilitacionih tretmana u jednoj godini.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Prilog od 200 AUD poslao je Dobrivoje Redžić iz Varavonga. U kratkoj poruci, on moli novinare Humanitarnog mosta da "ovaj skromni poklon i veliki pozdrav uruče maloj Karolini i njenim roditeljima od zemljaka iz Štrpca".


Druga donacija, vredna 50 evra, stigla je Karolini iz Frankfurta.


"Draga Karolina, danas sam od moje bake Branke Krstić dobila 100 evra i hoću da ih s tobom podelim... Ja ti želim da pevaš u horu kao i ja. Zovem Anastasija, živim u Frankfurtu i idem u drugi razred. Srpski jezik učim kod učiteljice Danice Mirković.... Voli te puno tvoja drugarica Anastasija."


- "Vesti" su nam donele ne samo rešenje problema nego nas povezale sa najboljim ljudima na svetu. Od apela ništa više nije isto. Samo u našem odsustvu stiglo je novca gotovo za celu petu terapiju!


Ako Karolina u kontinuitetu završi svih šest, govoriće kao deca koja nikada nisu imala obostranu gluvoću - rekla je vidno uzbuđena Jelena Janićević, saznavši da njenu ćerku i dalje čeka mesto u srcu naših čitalaca.

Budimo drugarice!


Anastasija je Karolini poslala na dar i crtež, adresu svoje bake i izrazila želju da dopisivanjem postanu prijateljice. Uvereni smo da će Karolina brzo odgovoriti, ako ne pismom jer ne zna sva slova, ono crtežom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online