Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 22.07.2011.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
- Foto: A

Ima samo jednu želju, da sačuva vid

Zbog teškog oboljenja rožnjače, 27-godišnji Edib Bektašević iz Paljeva kod Tutina sve donedavno nije ništa video, pošto se bolest oba oka brzo širila bio je na ivici potpunog slepila.

HIRURŠKI ZAHVAT JEDINO REŠENJE: Edib Bektašević

- Spasle su me komšije i neki dobri ljudi iz Tutina koji su za moju operaciju u Istanbulu sakupili 3.500 evra. Uz pomoć nekadašnjih komšija koje su se davno odselile u Tursku, operisan sam na jednoj privatnoj istanbulskoj klinici. Operacija je potpuno uspela, pa sada vidim mnogo bolje. Levo oko mi je, bar za sada, spaseno, ali neophodna mi je operacija i desnog oka. I to što pre, a za taj hirurški zahvat je takođe potrebno 3.500 evra. Za moju porodicu to je ogroman novac, a komšije i prijatelji više ne mogu da mi pomognu - kaže vidno zabrinut Edib Bektašević.

Ovaj tihi mladić živi sa majkom Afijom, domaćicom i ocem Hajranom, bivšim radnikom Trudbenika, koji se pošto je u Beogradu ostao bez posla i penzije, vratio u rodno selo. Preživljavaju od dve krave, pet ovaca i pola hektara zemljišta, jedine imovine.

Kontakt adresa

 

Svi plemeniti zemljaci širom sveta koji žele da pomognu Edibu Bektaševiću kako bi otišao na operaciju oka u Istanbul i da dobiju više informacija o njegovoj bolesti, mogu stupiti u kontakt sa ovim mladićem na adresu: 36.309 Paljevo, Ribariće ili putem telefona na broj: + 381 63 810 94 81. 

- Delom sam i ja doprineo da moja bolest galopirajuće napreduje, jer sam dugo verovao da ništa nije opasno i da će se vid vremenom popraviti. Dve godine krio sam od mojih roditelja da sve lošije vidim, znao sam da su siromašni i da ne mogu da mi pomognu. Nisam hteo da ih sekiram. Tek kada mi je zapretilo potpuno slepilo, krenuo sam da tražim spas. Zahvalan sam mojim dobrim komšijama, neki su siromašni kao i mi, ali su za moju operaciju davali i po 200-300 evra, svu svoju ušteđevinu - priča Edib.
 

Bektašević je trebalo da se operiše na privatnoj očnoj klinici "Miloš" u Beogradu, gde ordiniraju i lekari iz inostranstva, a čija je cena takođe oko 3.000 evra. Ipak, u poslednjem trenutku, na nagovor nekih bliskih rođaka, Edib je odlučio da ode u Istanbul, nadajući se da će tamo, od naših iseljenika, sakupiti još novca.

- Ne smem da budem nezahvalan. Mnogo su mi pomogli, jer su našli odličnu kliniku i dobre lekare. Više od njih ne mogu da očekujem i jedina nada su mi čitaoci "Vesti", posebno moji Tutinci i Sandžaklije, koji žive i rade u inostranstvu. Znam da su u nekim ranijim akcijama Humanitarnog mosta pokazali veliku solidarnost i humanost prema svojim unesrećenim zemljacima u otadžbini. Verujte da bih najviše voleo da se nikada nisam našao u ovakvoj situaciji, tačnije, da moram da molim za pomoć. Kako, međutim, cela moja porodica živi veoma teško i nije u prilici da mi pomogne, to nažalost nisam imao kud i ovo je ostalo kao jedina opcija da bih mogao na preko potrebnu operaciju oka - naglašava Edib Bektašević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Petrin korak vredan života
HUMANITARNI MOST Spasli ste me muka i tame!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online