Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 15.07.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Budite mi stalno nasmejane

Teška sudbina samohrane majke Dobrile Perović iz Rogatice i njenih ćerki, od kojih starija 22-godišnja Milijana boluje od Kronove bolesti, neizlečivog crevnog oboljenja, ne ostavlja ravnodušnim plemenite čitaoce "Vesti". Najbolji dokaz za to je novopristigla donacija od 200 australijskih dolara, koju je posredstvom Redakcije "Vesti" poslala anonimna baka iz Melburna.

Hvala od srca: Dobrila, Milijana i Marijana Perović

Uz novčani dar stiglo je i toplo pismo u kome između ostalog piše:
" Molim vas da ovaj mali dar uručite Dobrili Perović i njenoj ćerki Milijani u Rogatici.

Znam da je ovo samo kap u moru i da ne može rešiti njihove probleme, ali verujte da je od srca jedne bake, koja misli na njih.

Želim da lepotica Milijana što pre ozdravi i vrati se svojim studentskim obavezama. Mnogo su se one namučile, a muče se i dan danas.

Njihova majka Dobrila je živi heroj. Izdržite i verujte u bolje sutra. Vi ste divne, pametne, lepe i hrabre, zato držite se. Stalno ste mi u mislima i molitvama, neka vas dragi Bog čuva. Voli vas jedna baka i želi vam sve najbolje! Kupite nešto što Milijana može i najviše voli da jede. Isto tako, budite nasmejane svakog dana!"


Pročitavši ovo pismo, nije teško zaključiti šta je ovu ženu dobrog srca ganulo i zbog čega je poželela da pomogne porodici Perović.

Sama činjenica da je 41-godišnja Dobrila 1992. godine u ratu na prostorima bivše Jugoslavije doživela da joj muslimanski banditi mučki ubiju oca, majku, brata, sestre i supruga, a koja se i danas poslednjim atomima snage bori za život teško bolesne ćerke Milijane, ne može nikoga da ostavi ravnodušnim, pa tako ni baku iz daleke Australije.

Uskoro na banjskom lečenju

 

Kako je Milijana nešto krhkijeg zdravlja u poslednje vreme, zbog čega je veoma oslabila, uspela sam da se izborim da preko Boračke organizacije ode na banjsko lečenje u Banjaluku. Izlišno je i pominjati koliko se ona tome iskreno raduje.

 

Boravak tamo će joj dobro doći da se oporavi i pobegne malo u prirodu sada kada su velike letnje žege i pripremi se polako za nastavak studija - rekla je Dobrila, koja radi u lokalnoj trafici i svojom skromnom platom izdržava dve ćerke.


Reporteri "Vesti" su telefonom obavestili porodicu Perović o prispeću donacije bake iz Melburna što ih je veoma obradovalo. Donaciju je već sutradan u beogradskom dopisništvu "Vesti" preuzela Dobrilina rođaka Mirjana Jovičić i odnela joj u Rogaticu.


- Hvala od sveg srca toj dobroj dami što je mislila na nas, poslala nam pomoć i toplo pismo podrške, što nam mnogo znači. Želimo da je dobro zdravlje i sreća u životu uvek prate - kazala je vidno raspoložena majka Dobrila Perović, baš onako kako je njena dobrotvorka iz Australije i poželela, a potom dodala:


- U suštini kod nas je sve po starom, ali ne žalimo se. Milijana je i pored bolesti i trenutno celokupno lošijeg zdravstvenog stanja uspela da položi sve ispite iz treće godine Više škole za uslužni biznis na Sokocu i planira da nastavi dalje, tačnije upiše i četvrtu godinu. Tako se lakše bori sa svojom bolešću i ja je u tome u potpunosti podržavam.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online