Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 27.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Slavilo se uz tortu, pesmu i poklone

Samo dan pre nego što će Doris Bošnjaković iz Užica proslaviti 20. rođendan, 25. maja, na kućnu adresu ove devojke koja se pored nedostatka vida bori sa još dve teške boljke - cerebralnom paralizom i epilepsijom, stigli su rođendanski pokloni od njenih dobrotvora Olge i Tonija Sabadoš iz holandskog grada Sint Pankrasa.

Uz rođendanski paket u kome su bila dva parfema, ogromna čokolada, 10 evra i ikona Presvete Bogorodice da čuva i štiti Doris, stigla je i prelepa čestitka u kojoj između ostalog piše:


"Draga naša Doris, srećan ti rođendan! Želimo ti mnogo zdravlja, da se veseliš u

Doterana i spremna za proslavu: Doris Bošnjaković

društvu svoje porodice i prijatelja uz pesmu i igru, a mi ćemo ga proslavljati zajedno sa vama u našim srcima i mislima. Volimo vas mnogo, vaši Sabadoši."


Reportere "Vesti" o ovom plemenitom gestu je obavestila Dorisina majka Slavica Polimčević-Bošnjaković.


- Dočekasmo i taj dan kad se rodila moja Doris pre 20 godina, s velikom radošću. Rođendan je proslavila u krugu svojih najbližih uz tortu i pesmu. Naravno, sve vreme u našim mislima su bili i Sabadoši. Moram da istaknem da je Olga uvek spajala korisno i lepo. Osim onog neophodnog za preživljavanje, novca za kupovinu hleba, lekova i pelena, slala je i stvari koje Doris život ulepšavaju. Znajući da sva slepa lica imaju posebno razvijena čula mirisa i sluha, zato su u svakom njenom paketu parfem i razna mirišljava kozmetička sredstva, a sve čestitke obavezno su muzičke kako bi Doris u tome uživala - rekla je u telefonskom razgovoru našim novinarima samohrana majka Slavica, koja živi od socijalne pomoći i izdržava tri
ćerke, a potom dodala:


- Ovom prilikom želimo da se mnogo zahvalimo našim dragim Sabadošima na poklonima kojima su ulepšali rođendan moje Doris i što je svake godine tog dana obasipaju pažnjom i poklonima. Isto tako želimo da im Bog podari svako dobro, sreću i zdravlje i poručimo da željno iščekujemo njihov dolazak i posetu u avgustu, koju su nam u telefonskom razgovoru najavili. Sigurna sam da ćemo se, kao i prošle godine, lepo družiti jer oni su za nas više od donatora. Olga i Toni su nam prijatelji za život celi i bliski našem srcu kao rod rođeni. Mislim da ne treba ni da pominjem koliko nas raduje što ćemo imati priliku da ih ugostimo.

Iskreno prijateljstvo punih sedam godina

 

I pored toga što Doris muke muči sa svojom bolešću, ona je oličenje životne radosti. Svi koji su imali priliku da je upoznaju tvrde da ljubav kojom zrači omekšava i najtvrđa srca. Osetili su to i Sabadoši i zato ne propuštaju priliku da se bar jednom nedeljno čuju telefonom sa Doris, da od majke Slavice, već godinama svoje drage prijateljice upitaju kako im je zdravlje. Ukoliko saznaju da ih nešto muči i da su u nevolji, oni odmah čine sve što mogu da im pomognu, što majci Slavici mnogo znači i daje sigurnost jer nije sama u svojoj muci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online