Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 14.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Posete i razgovori deluju kao terapija

Skromni dom 37-godišnjeg Aleksandra Čolića iz Ljubesela kod Topole, obolelog od ubrzanog starenja mozga, nedavno je posetio čitalac "Vesti" Siniša Živković, koji radi u Švajcarskoj, a rodom je iz Smederevske Palanke. Dolazak ovog čoveka dobrog srca nije bio slučajan. Saznavši posredstvom našeg lista o Aleksandrovoj sudbini, bio je duboko dirnut i poželeo je da mu pomogne u okviru svojih mogućnosti.

Beskrajno zahvalni: Aleksandar Čolić

Pročitavši da nesrećni mladić ne može ni jedan jedini dan bez lekova, Siniša Živković mu je doneo kutiju sa 100 tableta leka "buspar" od 10 mg, ali i novčani dar od 20 evra, najavivši pri tom i ponovnu posetu.
 

Pomoć Čolićima uputio i Novica Đokić iz Požege, koji radi u Parizu, i to kutiju leka "coenzym q 10" bez koga Aleksandar takođe ne može da počne i završi svoj dan.
 

- Ovi dobri ljudi više nego prijatno su nas iznenadili. Gospodin Siniša je obišao skoro celo selo dok nas je našao, pošto nije znao ni adresu niti broj telefona. Aci i meni je tako prijala njegova poseta i razgovor sa njim, jer nas ni prijatelji više ne obilaze kao nekad. Zahvalni smo i Novici Đokiću koji je po svom prijatelju poslao lek za Acu - rekla je samohrana majka Ljiljana, koja leti radi u poljoprivredi za nadnicu, a zimi čisti tuđe stanove, jer jedini prihod u kući je Acina minimalna invalidska penzija.
 

U nastavku razgovora sa ovom hrabrom majkom koju život ni malo nije mazio, saznajemo da je njenom sinu nedavno poslala novčanu pomoć od 50 evra, ali takođe i kutiju leka "buspar" od 100 tableta, garderobu i slatkiše njegova stalna dobročiniteljka Dana Vacev iz Minhena, rodom iz Dimitrovgrada, zajedno sa ćerkama.
 

- Sve što su Dana i njene ćerke učinile za mog sina i što nastavljaju da čine je zaista za svako poštovanje i divljenje. Ostaću im zahvalna dokle god sam živa, kao i Aleksandar. Danina iskrena pažnja i briga nam zaista mnogo pomažu, a kada to kažem ne mislim samo na pomoć koju šalje, već i na tople telefonske razgovore pune razumevanja i podrške, kao i njene posete. Sve to nam daje snagu da ne pokleknemo pred Acinom bolešću koja, nažalost, sve više uzima maha, ali ni drugim svakodnevnim životnim nedaćama - kazala je uz uzdah olakšanja Ljiljana Čolić, zahvalivši se i svim ostalim čitaocima "Vesti" koji su godinama uz Aleksandra i nju i za to vreme učinili više i od države, rodbine i komšija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online