Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 10.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Uveličan završetak prvog ciklusa terapija

Borba 30-godišnjeg Nevena Ranića iz Zemuna, trenera u invalidskim kolicima Atletskog kluba Crvena zvezda, da zaustavi rast novog tumora u gornjem delu kičme i spreči potpunu paralizu ruku, nastaviće se petog septembra.

KOD DRAGIH PRIJATELJA: Neven Ranić sa Ljubišom Simonovićem i porodicom
 

Naime, ovaj nesrećni mladić je sedmog aprila uspešno obavio osmu terapiju u Frankfurtu, čime je završio prvi ciklus.
Poput prethodnih i ovaj tretman je blagotvorno delovao, što su potvrdili nemački lekari.

Tumorna masa je znatno umanjena tako da vrši manji pritisak na nervne završetke, što se odrazilo na stisak Nevenove leve ruke, koji je sada znatno jači nego na početku lečenja.


Pred sam put u Nemačku, Nevena je obradovala grupa dobrotvora iz Klivlenda, na čelu sa Đorđem Milićem, koji su mu na kućnu adresu poslali novčani prilog od 593 evra.

O ovom humanom gestu dobrotvora iz Amerike, kao i o tome kako je protekao nedavni boravak u Frankfurtu, naše novinare je obavestio Nevenov otac Milan Ranić.


- Pre svega, želim da se od srca zahvalim svim ovim divnim ljudima iz Amerike što su mislili na mog sina i poželeli da mu pruže svoju pomoć. Neven je i ovog puta, tačnije već šesti put, bio gost kod Ljubiše Simonovića iz Hungena kod Frankfurta, vlasnika hotela sa restoranom Unter den Linden, za sve vreme terapije.

Spisak dobrotvora

 

Pored Đorđa, Milića svoje priloge za Nevena Ranića uputili su: Mirko Kuljanin, Čedomir Đukić, Stanko Milakara, Dušan Čekić, Nada Vržić, Bosa Jokić, Slobodan Žica, Miloš Cvijetičanin, Jugolsav Vidić, Nevenko Brkić, Jovo Đelalija, Dragica Abramović - Janjetović, Nikica Ognjenović i Dražen Grnović.

Verujte, tom dobrom čoveku i njegovoj porodici, nikada se ne mogu odužiti. Kod Simonovića Neven se oseća kao u svojoj kući i ja se iskreno nadam da i oni na taj način doživljavaju i naš dom čija su im vrata u svako doba otvorena.

I svim ostalim dobročiniteljima širom sveta, koje je Neven upoznao posredstvom "Vesti", nikada nećemo moći dovoljno da se zahvalimo za sve što su do sad za nas učinili - rekao je Milan Ranić, rodom sa Banije, penzionisani inženjer geodezije, koji je sa porodicom izbegao iz Zagreba i nastanio se u Beogradu.


Nažalost, borba sa tumorom kičme druga je u Nevenovom mladom životu. Pre pet godina otkriven je tumor kičme, takođe benigan, ali je morao da bude operisan. Tumor je uklonjen.

Nažalost, invaliditet nije mogao da bude sprečen. Iako je morao u invalidska kolica, ovaj mladić nije klonuo duhom. Vratio se "kraljici sportova" i do pre nekoliko meseci svoja znanja prenosio deci i omladini, od kojih su mnogi postali reprezentativci.

A, onda se tumor ponovo javio i zapretio da ga trajno i potpuno onesposobi paralizom ruku. Saznavši da na Klinici "Gete" u Frankfurtu benigne tumore u predelu kičme leče i neoperativnim metodama, odlučio je da svoju budućnost stavi u ruke nemačkih lekara.
 

Posebna zahvalnost

 

- Ovom prilikom bih svoju posebnu zahvalnost uputio auto-kući Hahn i njegovim vlasnicima Andrasu i Ankeu, koji su takođe sve vreme bili uz mene mog sina tokom njegovog boravka u Nemačkoj. Besplatan smeštaj kod Ljubiše i besplatan prevoz od ove auto-kuće, troškove svakog odlaska na terapiju umanjile su svaki put za preko 1.000 evra.

 

Onda možete i sami sračunati koliko su nam samo pomogli. Ne računajući onu ljudsku podršku koja se ne može novcem izraziti, ona materijalna je između 6.000 i 7.000 evra - istakao je Milan Ranić.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Zavisim od dobrih ljudi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online