Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.02.2017.
12:30
Sputniknews, Vestionline A

Putin: NATO pokušava da nas uvuče u rat!

Proširenje NATO-a ima za cilj obuzdavanje Rusije kao glavne pretnje Alijansi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći na kolegijumu Federalne službe bezbednosti.

Reuters
Putin o NATO alijansi

- Na samitu NATO-a u julu prošle godine u Varšavi je prvi put od 1989. godine Rusija prepoznata kao glavni bezbednosna pretnja za Alijansu, a njeno obuzdavanje zvanično je proglašeno novom misijom NATO-a. U tom cilju sprovodi se dalje proširenje tog vojnog pakta. Ono se sprovodilo i ranije, ali sada su pronađeni, kako smatraju, ozbiljniji argumenti - rekao je Putin.

Rusiju stalno provociraju i pokušavaju da uvuku u sukob, ne prestaju pokušaji mešanja u unutrašnje stvari zemlje, izjavio je ruski predsednik govoreći o proširenju NATO-a.

- Nas sve vreme, stalno provociraju i nastoje da uvuku u sukob. Ne prestaju pokušaji mešanja u naše unutrašnje poslove sa ciljem destabilizacije društveno-političke situacije u Rusiji - istakao je Putin.

Međunarodne terorističke armije dobijaju podršku nekih zemalja

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da defakto „međunarodne terorističke armije“ dobijaju podršku od pojedinih država.

- Krvoproliće se nastavlja u velikom broju zemalja na Bliskom istoku, u Africi i Aziji. Međunarodne terorističke grupe aktivno učestvuju u sukobima. One su defakto terorističke armije koji dobijaju tajnu, pa čak i direktnu podršku pojedinih država - rekao je Putin.

Pojačani izazovi i pretnje u svetu, pojačan vojno-politički rivalitet

Govoreći na kolegijumu FSB, Putin je rekao da situacija u svetu nije postala stabilnija, da su izazovi i pretnje pojačani i povećan je vojno-politički rivalitet.

- U proteklih godinu dana situacija u svetu nije se stabilizovala, nije se poboljšala. Naprotiv, mnogi postojeći izazovi i pretnje samo su se pogoršali, povećao se vojno-politički i ekonomski rivalitet između globalnih i regionalnih centara uticaja i pojedinih država - istakao je on.

Ruske službe bezbednosti treba da ojačaju saradnju sa UN, ODKB i ŠOS

Potrebno je da ruske službe bezbednosti da ojačaju saradnju sa Ujedinjenim nacijama, Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i Šangajskom organizacijom za saradnju (ŠOS), rekao je ruski predsednik.

„Potrebno je da se saradnja u oblasti borbe protiv terorizma podigne na novi nivo sa stranim partnerima uprkos svim poteškoćama koje se pojavljuju u različitim oblastima međunarodnog života. Pre svega, potrebno je da pojačamo svoj rad sa našim partnerima u organizacijama kao što su UN, ODKB i ŠOS“, rekao je Putin.

Uspostavljanje dijaloga u zajedničkim interesima obaveštajnih službi Rusije i SAD

Rusija nije kriva što se dijalog sa SAD i zemalja NATO-a prekinuo i ne razvija, uspostavljanje dijaloga je od obostranog interesa, smatra predsednik Rusije.

- U zajedničkom interesu je obnavljanje dijaloga sa obaveštajnim službama SAD i drugim zemljama-članicama NATO-a. Nije naša krivica što je on prekinut i što se ne razvija. Očigledno je da u oblasti borbe protiv terorizma treba da sarađuju sve odgovorne organizacije i međunarodna udruženja, jer čak i najjednostavnija razmena informacija o kanalima i izvorima finansiranja terorista, o ljudima koji su uključeni ili osumnjičeni za umešanost u terorizam, ozbiljno povećava efikasnost naših zajedničkih napora - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2017. 17:48
eurupa i ussra su pretnja covecanstvu i treba vas lupiti jednim preventivnim udarom kako vi to volite demokratski da kazete jeli europedderastijo i ussranci
Četvrtak 23.02.2017. 21:34
To je jasno svima koji prate spoljnopoliticka desavanja, ali je pitanje, sta raditi u datim uslovima? Ocigledno su provokacije ogromne da se izazove ruska reakcija kako bi zapad mogao ponovo da je optuzi i da trazi prosirenje sankcija do beskraja. Smenom predhodne vladajuce garniture, porazena administracija ubrzava i zaostrava stavove prema Rusiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online