Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.01.2017.
10:41
Srna, Vestionline A

Tramp: Mi ukinemo sankcije, Rusi smanje nuklearno naoružanje

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je da će ponuditi ukidanje sankcija protiv Rusije u zamenu za sporazum o smanjenju nuklearnog oružja sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Reuters
Donald Tramp (desno) ima predlog za Ruse - da Ameri ukinu sankcije a Rusi potpišu sporazum o nukelarnom oružju

Tramp je rekao da želi da se arsenal nuklearnog oružja dve najveće nuklearne sile na svetu, SAD i Rusije, "značajno smanji".

On je u intervjuu za britanski "Tajms" i nemački "Bild" rekao da je nakon izjave o zastarelosti NATO-a podneo gomilu kritika. 

 - Alijansa je zastarela jer ne preduzima ništa u borbi protiv terorizma. Dva dana su me kritikovali i potom su počeli da govore da sam u pravu - naglasio je Tramp.
 
Novoizabrani predsednik SAD-a istakao je da mu je NATO veoma važan, ali je od ostalih članica zatražio da povećaju svoje budžete za odbranu.
 
- Veliki broj tih zemalja ne uplaćuje onoliko koliko bi trebalo, što smatram nepoštenim prema SAD-u. Kao što sam i rekao, NATO mi je veoma bitan - naglasio je Tramp. 
 
On je ocenio da je nemačka kancelarka Angela Merkel "daleko najvažniji evropski lider", ali je njenu odluku o otvaranju vrata za više miliona migranata 2015. godine nazvao "katastrofalnom greškom". 
 
- Mislim da je napravila katastrofalnu grešku preuzimanjem tako velikog broja ilegalnih imigranata. Niko ni ne zna odakle su došli i zato mislim da je to veoma velika greška - kaže Tramp.
 
On smatra da je pozitivna stvar u Evropi izlazak Velike Britanije iz EU.
 
- To sam na neki način i predvideo. Bio sam u Škotskoj, gde sam u Tarnberiju otvarao igralište za golf. Mislim da će se izlazak iz EU, na kraju za Britaniju, ispostaviti kao sjajna stvar", dodao je Tramp.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.01.2017. 11:35
Зивеа Деда Путин !!! Зивела Лусија !! Зивело Плавославле !! Деда Ратко Младић је Слпски хелој !!Зивела Лепублика Слпска !! Зивела Доњецк и Луганск Лепублика !!Смрт фасизму слобода налоду !!Урааааааааа !!
Ponedeljak 16.01.2017. 11:56
Takmiče se Putin, Obama i Nikolić čija žena ima veću guzicu. Kaže Obama: – Moja žena stavi jabuku na stolicu, sedne i nema jabuke. Kaže Putin: – Nije to ništa, moja žena stavi lubenicu na stolicu, sedne i nema lubenice. A Nikolić će na to: – Nije to ništa, moja Dragica stavi šljivu na stolicu, sedne i nema stolice!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online