Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.07.2016.
16:26
D. Marković - Vestionline A

Srbija bez ponosa, ustaški zločini bez kraja i konca

Posle ukidanja presude ozloglašenom duhovniku zločinačke NDH-a Alojiziju Stepincu, Hrvati su brže bolje ukinuli presudu i Branimiru Glavašu, krvniku iz Osijeka, koji je odgovoran za smrt velikog broja Srba. Istovremeno, ista ta Hrvatska postavlja uslove Srbiji za ulazak u EU u vezi ljudskih prava!? Ko je rekao licemerje?

Reuters
Nema pravde u Hrvatskoj: Branimir Glavaš

S druge, osim deklaritivnih, kobajagi ljutitih izjava, Srbija nastavlja pregovore sa evropskim administrativcima, koji bez trunke griže savesti dozvoljavaju da zemlja u kojoj je u toku povampirenje ustaštva i klerofašizma, nekome diktira uslove iz oblasti ljudskih prava.

Jer, ko je pozvaniji da govori o ljudskiim pravima nego zemlja koja poništi presudu svešteniku koji je aminovao pogrom Srba, Jevreja i Roma tokom Drugog svetskog rata? "Duhovni vođa eliminacije Srba" po hrvatskim zakonima, danas je oslobođen svake odgovornosti za jezivu smrt na hiljade ljudi, a donosioci istih zakona drže lekcije o tome šta su ljudska prava.

Ko ima više prava u licemernoj Evropi da drugima govori kako da reše pitanja nacionalnih manjina od zemlje koja dve decenije ne može da presudi čoveku koji je dao ogorman doprinos u proterivanju srpske nacionalne manjine sa svojih ognjišta? "Krvnik iz Osijeka", "Gospodar života i smrti" samo su neki od nadimaka Branimira Glavaša, čoveka koji je svojim delom i izjavama oživeo sećanje na Pavelićevu NDH-a.

Ni svo amnestiranje teških zločina počinjenih nad Srbima od strane susedne Hrvatske, i njihovo bezočno i bezobrazno uslovanje na putu evropskih integracija, nisu dovoljne da srpski vlastodršci na čelu sa gospodarom Vučićem makar i na jedan dan suspenduju pregovore sa licemernom EU i pokažu trunku dostojanstva.

Ne, veliki vođa, čovek koji drži uzde ove istrošene rage zvane Srbija, odlučno vodi na put u Evropu, koja besramno žmuri na buđenje nacizma. Na put u Evropu koja je izgleda zaboravila na zlo koje je ne tako davno i sama preživela.

Prošlost treba da ostane prošlost i putevi pomirenja i ujedinjenja su svakako dobra i ljudska stvar, ali kada vam neko na ruku pomirenja uzvraća pljuvanjem i ponižavanjem, onda se treba podsetiti svih žrtava i njihovih krvnika i zaštiti dostojanstvo koje je ovaj narod, vekovima se boreći za opstanak, izgradio i čuvao.

Srbija je davno krenula na put propasti. Čini se da već decenijama u ovoj zemlji nema nekoga ko će uzeti kormilo u ruke i ovu olupinu odvesti u sigurnu luku. Put u Evropsku uniju samo je ogledalo brojnih promašaja srpskih vlastodržaca i naroda koji ih, kao da je bez mozga, izglasava i trpi.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2016. 16:33
Pa moze im se dok je drzava Srbija na EU sargarepi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online