Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 18.12.2016.
08:53
Tanjug, Vestionline A

"Hrvatska pokušava da objasni da fašizam i nije bio loš"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da dešavanja u Zagrebu na protestu u na fudbalskoj utakmici nisu incidenti već zvanična politika Hrvatske, koja pokušava da objasni da fašizam i nije bio tako loš, a da su ustaše bili humanitarni radnici.

pixabay.com
Aleksandar Vulin ponovo žestoko kritikovao Hrvatsku

- To što se dešavalo u Hrvatskoj nije incident, incident je nešto što se desi jednom, pa se više ne ponavlja. Ovo je nastavak zvanične politike Hrvatske u kojoj umesto da se razračuna sa fašizmo i ustaškim nasleđem pokušavaju da objasne da fašizam i nije bio tako loš, a da su ustaše bili hiumanitarni radnici i da je sve što su radile Srbima bilo zasluženo i da su to Srbi morali da očekuju - rekao je Vulin na RTS-u.

On je dodao da je neshvatljivo da zemlja EU nije u stanju da se razračuna sa fašističkim nasleđem i da ga produbljuje i pokušava da opravda postojanje fašizma u svojoj zemlji.

- Jedino moguće objašnjenje je da je to zvanična politika. Ako ministar spoljnih poslova Hrvatske kaže da će proglašenje za sveca Alojzija Stepinca biti razlog za radost svih, a zna da se nijedan Srbin nikada neće obradovati da ustaški vikar postane svetac, onda govorite o zvaničnoj politici Hrvatske - naglasio je ministar.

Kako kaže veoma je zabrinut za položaj srpske manjine u Hrvatskoj, ali je zabrinut i za stanje duha u hrvatskoj naciji, društu ako nisu u stanju da se izbore sa fašizacijom sopstvenog druzštva.

- Ovo više nije pitanje za Hrvatsku ovo je pitanje za EU - rekao je Vulin.

Upitan šta Beograd može da učini za Srbe van granica zemlje, Vulin je rekao da će Srbija voditi računa o njihovom položaju, te da će se svaki diplomatski uspeh, svaki ekonomski uspeh Srbije odraziti i na poboljšan položaj Srba koji žive van granica Srbije.

- U fokusu naše spoljne politike je kako zaštititi Srbe, ali je neophodna saradnja i EU i Hrvatske države, koja je imala drskosti da stavlja primedbe Srbiji na odnos prema manjinama u isto vreme kada se peva 'Ubi Srbina' i 'Srbe na vrbe - zaključio je Vulin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2016. 11:54
Među posmrtnim ostacima 17 ub,ijenih Srba u Hrvatskoj, koji su pre dva dana identifikovani u Zagrebu, nalaze se i posmrtni ostaci Julke Kostanjček (81), koja je preživela ust,aški logor smrti Jasenovac u Drugom svetskom ratu, a ubili su je pripadnici hrvatske vojske tokom akcije "Oluja" 1995. godine.Julka Kosanjček, rođena Koljanin iz sela Drljače kod Siska, bila je sama u selu kada su u njega početkom avgusta 1995. godine upali pripadnici hrvatske vojske i ubili je. Sve se dešavalo u okviru vojne akcije "Oluja", odnosno napada hrvatske vojske na zaštićeno područje UN sektor "Sever" i "Jug". Starica je bila udata za Hrvata Stevu Kostanjčeka, a posle muževljeve smrti živjela je kod kćerke u Drljačama.
Nedelja 18.12.2016. 11:45
jedan veliki pozdrav za konvertite koji nas posećuju na ovom portalu....ZDRAVO,ZDRAVO,ZDRAVO.......i svojim imbecilnim komentarima nam ulepšavaju dane...
Nedelja 18.12.2016. 11:48
Bujanec,džepni faš,ist od 151 cm i Tepeš,džepni faš,ist od 161 cm dva su trenutno glavna faš,ista u Zagrebu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online