Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 26.04.2013.
05:15
Danas A

DSS i Dveri stvaraju "patriotski blok"

Koalicija Demokratske stranke Srbije i Pokreta Dveri, napravljena za lokalne izbore u Zemunu 2. juna, samo je početak trajnije saradnje i stvaranje "patriotskog bloka", piše Danas.

Dogovor o novoj koaliciji: Predstavnici Dveri i DSS-a
 

Iz DSS i Dveri poručuju da su u taj savez dobrodošli svi koji su "protiv predaje Kosova i Metohije", pa samim tim i Srpska radikalna stranka. Iz SRS, međutim, odgovaraju da je taj poziv "licemeran" i da će svoj politički put, iako su na parlamentarnim izborima u maju 2012. završili ispod cenzusa, nastaviti samostalno.

Vladan Glišić, član rukovodstva Dveri, kaže za Danas da je zajednički nastup u Zemunu sa DSS samo početak političke saradnje te dve organizacije i stvaranja jedinstvenog bloka, koji je "protiv EU, za Srbiju i odbranu KiM u sastavu Srbije, i za Republiku Srpsku".

"To je dovoljna osnova da se svi srpski rodoljubi saberu u jedan zajednički front, na čije okupljanje smo mi apelovali još u vreme predsednikovanja Borisa Tadića. Taj patriotski blok će dovesti do novih parlamentarnih izbora i srušiti Vladu Srbije i premijera Ivicu Dačića. Dveri kao deo tog bloka vide i SRS, čijem smo nedavnom mitingu protiv potpisivanja briselskog sporazuma i prisustvovali, isto onako kao što smo bili u šetnji Beogradom koju je organizovala DSS", kaže Glišić.

Boško Obradović, takođe iz Dveri, ubeđen je da bi udruživanje "patriotskih organizacija" i njihovo zajedničko organizovanje protesta zbog "izdaje" Kosova moglo da dovede do vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi bili svojevstan referendum o Sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Miloš Jovanović, potpredsednik DSS, napominje da je za njegovu stranku danas imperativ povezivanje svih "patriotskih snaga, kojima su Srbija i njen ekonomski i politički razvoj na prvom mestu".
 

"Dobrodošli su svi koji nisu učestvovali u ovome oko Kosova i Metohije, što bih ja morao da nazovem izdajom", kaže Miloš Jovanović za list.

Na pitanje da li je DSS raspoložen i za saradnju sa SRS, budući da do sada nisu pozitivno odgovarali na pozive koji su dolazili iz Šešeljeve stranke, niti su prisustvovali radikalskom mitingu protiv Sporazuma s Prištinom uprkos javnom pozivu Nemanje Šarovića, on odgovara "zašto da ne, i s njima se mora pokušati neka saradnja".
 

"Ponavljam, dobrodošle su sve državotvorne organizacije, stranke i intelektualci koji ne prihvataju da ideje Čedomira Jovanovića odnesu pobedu u Srbiji", kaže Miloš Jovanović.

I dok bi DSS u neku vrstu saveza i sa SRS, radikali kažu da neće s njima, nezadovoljni zbog toga što niko iz stranke Vojislava Koštunice nije prisustvovao nedavnom mitingu na Trgu republike protiv briselskog dogovora.

"Nećemo u savez sa licemerima iz DSS. Dvolično je da iz Koštuničine stranke poručuju da žele savez s nama, a niko od njih se nije odazvao našem javnom pozivu da dođu i dignu svoj glas protiv predaje Kosova. Zato ćemo mi svoj politički put nastaviti samostalno, kao i do sada" objašnjava za Danas Vjerica Radeta, funkcionerka SRS.

POVEZANE VESTI

Petak 26.04.2013. 06:49
svakako da svi treba da budu za spas srbije,za zaustavljanje propasti i to ujedinjeni,ali dss crnogorska stranka sa sumadincem bez sumadinaca na celu je neumesno i nekulturno.ispada kako stvari stoje, da ce tri stranke uzasa samo da vrte svoje kadrove i svoje jugoslovensko-crnogorske politicke opcije, nudeci nam opciju oni su gori.srbiji trebaju novi pokreti srba iz srbije,dveri jesu nesto novo i zato dveri treba da predvode,nikako dss.
Petak 26.04.2013. 08:45
DSS da, Dveri ne!
Petak 26.04.2013. 09:05
DSS-u nije ništa sveto jedino je važno biti u VLASTI. Zemun;Koalicija DSS-Dveri. Subotica;Prvo izborna koalicija DSS-Radikali-Dveri. Posle izbora u Subotici GLAVNI koalicioni partneri su DSS-DS. Pošto DSS oseća da DS gubi vlast u Pokrajini i u Subotici Postaju GLAVNI ORGANIZATORI mitinga u Novom Sada za smenu Pajtića tj. DS-a. Verovatno gosp. Koštunica ponovo nije informisan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online