Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 03.03.2014.
00:23
danas.rs A

Kampanja i na Kosovu

Većina stranaka je u kampanju za parlamentarne izbore 16. marta krenula i na Kosovu i pre nego što se Republička izborna komisija 22. februara dogovorila sa OEBS-om o načinu glasanja. DSS, DS, NDS, SPS, SRS i Dveri kažu da su aktivni i južno i severno od Ibra. Naprednjaci su centralni miting održali prošle nedelje u Leposaviću, a južno do Ibra ''idu po kućama'', kaže za beogradske medije Vladeta Kostić, pokrajinski funkcioner i 119. na izbornoj listi Srpske napredne stranke.

Borba za glasove na Kosovu i Metohiji (Foto: Ilustracija)
 

Posle lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, zamenika predsednika SRS Nemanje Šarovića, i člana Starešinstva Dveri Boška Obradovića, na KiM u sredu 5. marta bi trebalo da ode i predsednik DSS Vojislav Koštunica. On će govoriti na skupu u Kosovskoj Mitrovici, dok će neko iz vrha DSS, kako je ''Danasu'' rečeno u ovoj stranci, posetiti i Srbe južno od Ibra.

DSS je kampanju na KiM počela 28. februara, posetom potpredsednika stranke Nenada Popovića, dok DS, NDS i SPS predizborni posao uglavnom prepuštaju lokalnim kandidatima za poslanike.

''Kampanju NDS vode kandidati za poslanike sa KiM. Držimo tribine, već smo prošli celo Kosovo i to ćemo učiniti još jednom. Naravno, svi koji dođu iz centrale stranke su dobrodošli'', kaže za beogradski list kandidat za poslanika Goran Bogdanović, bivši ministar za KiM.

Istu metodologiju ima i DS, čiji funkcioner Borislav Stefanović objašnjava za ''Danas'' da ''aktivisti demokrata uveliko rade na terenu''. Prema njegovim rečima, ''još se ne zna da li će biti skupova i da li će na njima govoriti predsednik Dragan Đilas i drugi stranački prvaci - za sada su to uglavnom manji događaji, koji treba da dopru do što više ljudi''.

I u SPS najavljuju da će njihovi kandidati za poslanike održati više skupova u Pokrajini, mada očekuju i goste iz centrale u Beogradu.

Zvonimir Stević, predsednik Pokrajinskog odbora SPS, kaže za ''Danas'' da je proteklog vikenda više od 300 mladih socijalista učestvovalo u druženju u Šilovu.

Povodom 8. marta, dan kasnije u Gračanici održaće se skup Foruma žena KiM, kao i skupovi u Štrpcu, na severu KiM i u Metohiji. ''Nadam se da će doći i Ivica Dačić, mada je na Kosovu bio tri puta u poslednja tri meseca'', kaže Stević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.03.2014. 08:44
Naprednjaci idu po kućama i kupuju glasove ! Pa kada ste toliko dobra uradili za Srbe na Kosovu, što tamo niste uradili pravi miting, da date narodu priliku da vam se od srca zahvali ! Vaše jadno ponašanje otkriva mentalitet čovjeka za sve, Vučića !! Srbija je u opasnosti s njim na vlasti !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online