Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.11.2017.
15:28
Vestionline, Tanjug A

Đukanović: Ako ne budem kandidat, baviću se politikom

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Milo Đukanović tvrdi da ne zna ko će biti kandidat te partije na predstojećim predsedničkim izborima, ali je dodao da, ako to ne bude on, ipak će nastaviti da se bavi i politikom i biznisom.

Facebook/Demokratska partija socijalista Crne Gore
Ostajem u politici: Milo Đukanović

- Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem u politici. Ipak, već godinu dana se politikom ne bavim profesionalno. Pitanje o kandidatu naše partije na izborima je još otvoreno - naveo je Đukanović u intevjuu u emisiji "Argument".

Na pitanje da li se oseća bezbedno u svojoj državi, lider DPS-a kaže da o njegovoj bezbednosti brine država i da misli da je to dovoljno.

Istakao je da prati suđenje za državni udar, a da sve ono što pročita u štampi i na portalima ga ne iznenađuje.

- Budimo strpljivi, sačekajmo šta će biti epilog procesa. Kakva god bila presuda ovo je jasna opomena svima da je nemoguće rušilački delovati protiv države, a da to prođe neopaženo - dodao je Đukanović.

Govoreći o bojkotu parlamenta, Đukanović je rekao da je za vreme dok Demokratski front bojkotuje parlament, a vode se kao poslanici, potrošeno preko tri miliona evra.

- DF je zavukao ruke u džep građana, jer se za taj novac moglo otvoriti makar tri-četiri srednja preduzeća, a koliko bi tek ljudi bilo zaposleno. Ali na ovaj način se pokazuje da smo pravna država, znači svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Zbog toga deo vremena provode u sudnici, a ne tamo gdE im je i mestu - u parlamentu - istakao je lider DPS-a.

Kako je naveo, opozicija više od svega voli da vidi sebe na vlasti.

- Verovao sam da ćemo nakon referenduma imati bolju opoziciju i da će pretendovati da život učine boljim. Međutim, i dalje su nastavili da negiraju nezavisnost. Problem je što nemamo atmosferu u kojoj će izbori biti rutinska procedura. Prilično je to razumljivo, jer su tenzije na političkoj sceni podignute nakon parlamentarnih izbora prošle godine. Bojkot opozicije je to uslovio, a drugi deo opozicije se oslonio na zapadne metode - istakao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, evidentno je da bojkot ugrožava integritet Crne Gore.

- Opozicija želi da stvori utisak o krizi kako bi legitimisali svoje rušilaštvo i zaposeli vlast. Ipak, snažno verujem da će Crna Gora izaći iz ove krize. Podele su velike i istorijske, ali imamo moć i nadam se da ćemo ih premostiti - poručio je Đukanović.

Dodao je da će rezultati izbora u četiri opštine biti impuls za pobedu proevropske politike na predsedničkim izborima.

- U kampanji pred lokalne izbore opozicija nijednom nije propustila priliku da besomično blati DPS. Nije opozicija bila tu kad je sačuvan mir i kad je Crna Gora sačuvana od bombardovanja. Ako bi oni došli na vlast poništili bi odluku o evropskom putu i nezavisnosti, jer veruju da je to najveći ključni greh naše partije - zaključio je Đukanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online