Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 01.04.2018.
08:35
Tanjug, Sputnjik A

Milo upozorava na "opasnost": Ukinuli bi priznanje Kosova, sankcije Rusiji...

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je na konvenciji u Pljevljima da su njegovi protivnici spremni da "za šaku dolara" prodaju državu i ponište njenu nezavisnost, ali da građani Crne Gore treba odlučno da kažu ne izdaji nacionalnih interesa.

Facebook/Demokratska partija socijalista Crne Gore
"Ne" izdaji nacionalnih interesa: Milo Đukanović

- Da ponište odluke koje smo doneli. Poništili bi odluku o priznanju Kosova, što je važno pitanje za regionalnu stabilnost. Poništili bi odluku o našem putu ka Evropskoj uniji. Poništili bi sankcije Rusiji i jasno je da bi doveli u pitanje odluku o nezavisnosti. Oni su spremni da za šaku dolara prodaju Crnu Goru. Zato na ovim izborima treba da im kažemo ne. Ne izdaji nacionalnih interesa - rekao je Đukanović.

Lider DPS-a kazao je da njegova opcija ima imperativ pobede u prvom krugu predsedničkih izbora u 15. aprila, zbog lokalnih izbora koji će biti održani u maju. On je govorio i o iskušenjima s kojima se Crna Gora susretala prethodnih 20 godina, prenosi RTCG.

- Svim tim pritiscima, uključujući i one najskorije od oktobra 2016. oduprli smo se jednim odgovorom: Crna Gora želi da bude svoj na svome. Isto kao što je narod pravilno birao nas koji smo se svim tim pritiscima borili i izborili isto tako imamo konstantu sa druge strane koja se uporno bori protiv države - rekao je Đukanović.

On je ocenio da je ulazak zemlje u NATO prva stanica ka konačnom članstvu u EU.

- Članstvo ni u NATO  ni u EU nije naš cilj sam po sebi. Cilj svake odgovorne državne politike, jeste uvećan životni standard svakog građanina. Dakle, ono što mi  želimo jeste evropski kvalitet života u Crnoj Gori - rekao je on.

Do toga se, kako je objasnio, dolazi poznatim stazama uz promišljen izbor strateškog puta budućnosti.

- Zato i na ovim predsedničkim izborima moramo da ponovimo odlučno ne. Odlučno ne vazalstvu, odlučno ne izdajicama crnogorskih nacionalnih i državnih interesa. Zato sam se i kandidovao na ovim izborima. Verujući da kao čovek kontinuiteta politike od '98. do danas imam posebnu odgovornost i prema Crnoj Gori i prema svima vama i drugim ljudima istih političkih uvjerenja, da nastavimo zajedno putem ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore - poručio je Đukanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2018. 11:21
Tako vazal govori o "vazalstvu" drugih!
Nedelja 01.04.2018. 14:11
Понеком ово звучи као лоша шала. Чињеница је да овом фали нека даска у глави.
Nedelja 01.04.2018. 14:49
Ne vazalstvo, za samostalnost...Kako se zove biti u EU nego biti sluga i slusati, biti mali psic, isto NATO. Crna Gora je mala drzavica, moze biti samostalna vojno neutralna. Sta su im trebale sankcije protiv Rusije ili priznavanje Kosova. Sa takvim ponasanjem su stvorili protivnike. Biraju stranu koja im trenutno pomaze ali ce to sve doci na naplatu. Za sve bivse YU republike je neutralnost u svakom pogledu. Nije potrebno cak da ima i vojsku jer se ne moze zastititi jer svaka susjedna drzava je jaca od CG a okruzena NAT-om, oni su "posteni", nisu agresori na male narode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online