Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.05.2010.
15:31
Vestionline A

Batler nasledio milione od poslodavaca

Tokom tri i po decenije, Indra Tamang iz Nepala bio je odan, iskren i posvećen batler imućnoj porodici Ford sa Menhetna. Nagrada za naporan rad stigla je nedavno u vidu nasledstva vrednog oko 10 miliona dolara. Verni batler je nasledstvo dobio na uštrb biološke ćerke Rut Ford koja je iz nepoznatih razloga razbaštinjena.

Bivši batler u svom novom stanu

Indra Tamang, poreklom iz Nepala, koji je 35 godina radio kao batler američke glumice Rut Ford i njenog brata, pisca i fotografa Čarlsa Henrija Forda, u njihova dva stana u čuvenoj zgradi "Dakota" u strogo rezidencijalnom delu Njujorka, postao je naslednik kompletne njihove imovine.


"Srećan sam, počastvovan, duboko dirnut njihovom darežljivošću", rekao je 57-godišnji Tamang, sada vlasnik nekretnina i kolekcije ruskih nadrealističkih slika u vrednosti od 10 miliona dolara, preneli su američki mediji.

On je izjavio da nije iznenađen nasledstvom jer je sa Fordovima uspostavio čvrste, gotovo porodične veze.

"Bili su moja druga porodica i verujem da su me i sami smatrali članom svoje porodice", kazao je novopečeni multimilioner.

Glumica Rut Ford

Budući da ovakav "dar" prati i sedmocifreni poreski iznos, Tamang je već jedan stan ponudio na prodaju za 4,5 miliona dolara. Još jedan razlog za prodaju stana na Menhetnu je strogo pravilo bogatih, to jest kućni savet zgrade „Dakeota“ bivšoj poslugi ne može da dozvoli da se useli u zgradu. Ovo za rođenog Nepalca nije nikakav problem, jer je, kako kaže, sasvim zadovoljan svojim dosadašnjim smeštajem, skromnoj kući u Kvinsu u kojoj živi sa ženom i 10-godišnjom ćerkom.


Indra je došao iz Nepala u Ameriku kao 22-godišnjak 1974. godine. Do tada je živeo u kući od blata u seocetu Fahil u oblasti Makanpur. Kaže da su mu Fordovi pomogli da ostvari svoj američki san i pre nego što je od njih nasledio basnoslovne nekretnine.

"Čarls mi je bio kao otac, a i Rut je bila izuzetno dobra prema meni. Vodili su me sa sobom svuda po svetu."

Čarls Henri Ford preminuo je 2002. godine, a njegova sestra, glumica Rut Ford, inače udovica holivudske zvezde Zakarija Skota, umrla je 2009. u 98. godini. Tokom poslednjih pet godina života izgubila je vid, a javili su joj se i problemi sa govorom. Tamang je veći deo dana bio uz nju i brinuo o lekovima i hrani.

Sa Čarlsom je radio na raznim fotografskim projektima, koje sada želi da sačuva kao Fordovo zaveštanje i organizuje izložbe i izda zbirku foto-radova. Nasledstvo je primio na uštrb Šeli Skot, biološke ćerke Rut Ford, koja je razbaštinjena iz nepoznatih razloga. Glumica je iz testamenta izbrisala i dvoje unučadi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online