Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.08.2013.
06:17
N. Đorđević - Vesti A

Psi u farmerkama

Violeta Veselinović, diplomirani ekonomista i bankarka iz Kraljeva, šije i kreira odela za pse i to sa najvećom posvećenošću, kao što savetuje svoje klijente u banci kako da u Srbiji rukovode svojim skromnim finansijama i prežive krizu. Njeni drugi klijenti takođe imaju svoje prohteve. Na satenske i svilene haljine našiva til, šljokice, cirkone i paspule. Modeli njenih psećih toaleta šetaju skoro po celoj Srbiji, a njen hobi brzo se pretvorio u još jedan izvor prihoda.

Hobi za mašinom: Violeta Veselinović
 

Prvo je šila garderobu za svoja dva psa, jer su komadi odeće za njene ljubimce po njenoj proceni bili preskupi u specijalizovanim radnjama. Odvojila je parče tkanine i sela za mašinu. Nekoliko godina kasnije Violeta osmišljava i šije garderobu za najbolje čovekove prijatelje iz Kruševca, Čačka, Niša, Užica, Kragujevca.

Pudlica Luna u famerkama

- Još kada sam bila devojčica, počela sam pomalo da šijem, prvo sebi, a kasnije i svojoj deci. Onda mi je zatrebala garderoba za dva ravnopravna člana domaćinstva, francusku patuljastu pudlu Lunu i za Linu, američkog staford terijera. U pet šopovima cene odela za pse su baš visoke. Kupila sam materijal i tada je počelo. Zanela sam se, i ubrzo je moja pudla imala više garderobe nego što joj treba. Onda sam šila psima svojih prijatelja. Počeli su da me zovu vlasnici kuca koji su negde videli moja dela i tako je sve izmaklo kontroli - objašnjava Violeta, koja radi kao lični bankar u jednoj banci.

I ovako možete da obučete vašeg psa

Za njene kreacije počeli su da se interesuju pet šopovi koji prodaju odela za ljubimce. Telefoni su počeli da zvone i narudžbine su stizale jedna za drugom.


- Radim po povoljnim cenama i od kvalitetnih materijala. Nije bitno što je to odeća za pse, već je to ključ uspeha u svakom poslu. Imam zanimljive ideje i uživam u prišivanju paspula, tračica, tila, dodavanju bisera na rukave, mašni na haljine za pse - kaže Violeta, koja ima dve ćerke i sina.

Ulepšavanje vašeg kućnog ljubimca

Kupci su poprilično probirljivi. Mnogi na internetu nalaze modele koje žele, pa hoće tačno takav. Klijenti van Kraljeva od Violete telefonom moraju prvo da dobiju instrukcije kako da uzmu mere psu. Kraljevčani imaju tu privilegiju da svog ljubimca mogu da dovode na probu, kao kod bilo koje krojačice.


- Sa kucama se najpre upoznam, malo se mazimo, a onda podelimo koji keks. Mazeći ih sa centimetrom u ruci uzimam im mere - kaže uz osmeh Violeta.
Violeta je uspela da sašije i farmerke za pse. Na tu ideju došla je kada je oblačila svog trogodišnjeg sinčića.


- Farmerice su bile sa tregerima. Kažem sebi, valjda i psi vole džins. Mučila sam se u početku, jer zbog pseće anatomije to uopšte nije lako, ali kada sam shvatila kako, mašti nije bilo kraja.


Najmanji pas za koga je šila odelo je minijaturni pinč, a najveći Kane Korso, čija visina seže do čovečjeg struka. Za malog psa treba manje materijala, ali je posao teži, za velikog je obrnuto.

Izbor modela

- Sintetiku ne koristim, uglavnom šijem samo od prirodnih materijala. Za haljinice koristim i svilu, saten i til! Na to idu ukrasne tračice, cirkoni, biseri, čipka. Kada mi klijent traži neku kreaciju najpre je nacrtam. Pored crteža poređam materijale od kojih želim da šijem model. Fotografišem ih i mejlom šaljem klijentu. On izabere platno i počinjem da šijem. Uglavnom je već sutradan gotovo - objašnjava Violeta.

 

Četvoronožne manekenke

To da Violeta Veselinović, njen suprug i deca obožavaju pse i da su dva srećnika na četiri noge članovi njihove porodice suvišno je i pominjati. Pudlica Luna i staford Lina su ženke. Osim što su mažene i pažene i one imaju svoja zaduženja - postale su manekenke. One su i glavne promoterke najnovijih kreacija. Na garderobi bi im pozavidele mnoge žene. Svoju malu manufakturu Violeta na Fejsbuku zove Bućkalica, po nadimku jednog od ljubimaca.

Subota 07.09.2013. 18:04
Mislim da bi još više zaradila kad bi za ljude šila magareće uši ili svinjske njuške.... Ovo mi je pomalo uvrnuto, takoreći bolesno.....
Nedelja 08.09.2013. 14:16
Draga Aleksandra to za maltezere nisam znala! Da ne mislite da mrzim životinje, naprotiv! Imam mačku sa 4 mačića. Ali..ovo oblačenje i farbanje kućnih ljubimaca meni je zaista devijantno. Naježila sam se kad sam u 1 časopisu ugledala M.Šerifović sa svojim buldogom u trenerci. E SAD DA LI JE BULDOG KUĆNI PAS?! Ili Z:Brunclik kad je ofarbala u pink svog psa jer je to u SAD uradila jedna starleta ili šta je već P:Hilton?! PS: Moja deviza je..."ako moj komšija jede g**na nemoram i ja"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online