Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.06.2012.
11:33
tportal, Vestionline A

Da li ste (stvarno) spremni za brak?

Ulazak u brak jedna je od najvažnijih životnih odluka i zato mora biti pametno doneta kako se odnos ne bi završio neuspehom. Nažalost, mnogi brakovi se danas završavaju razvodom. Bračni terapeuti smatraju da je najčešći razlog zašto dolazi do razvoda to što je brak sklopljen zbog pogrešnih motiva. Kako biste izbegli takvu ne previše prijatnu situaciju, proverite dobro da li ste spremni za brak.

Sagledajte stvari iz drugog ugla i imaćete odgovor, kakav god on bio

VENČANJE VAŽNIJE OD BRAKA

Nekim ženama je sam dan venčanja daleko važniji od braka. Ukoliko mnogo više toga znate o cveću, sviračima i jelovniku od duga na kartici vašeg budućeg supruga, onda brak definitivno nije za vas.

POVERENJE

U bračnom odnosu poverenje je ključna stvar. Ako ne možete u potpunosti da verujete svom partneru i čak mislite da je malo sumnje pozitivna stvar, onda još uvek niste spremni za bračno zajedništvo.

NE VIDITE SE U ULOZI RODITELJA

Ako ne možete da se zamislite u ulozi majke, a vaš partner želi decu, ne bi trebalo da se venčate dok se ne dogovorite oko te bitne teme. Ako se pak spremate da uđete u brak s muškarcem koji već ima svoje dete, dobro razmislite o tom koraku jer takav odnos teško uspeva.

PREKRATKO STE U VEZI

Koliko dugo izlazite? Ako je vaš odgovor manje od dve godine, odložite venčanje. Naime, statistike pokazuju da su razvodi češći kod parova koji su pre braka bili zajedno manje od dve godine.

POZNAVANJE SAMOG SEBE

Ako se spremate da uđete u brak, a još uvek niste dovoljno svesni sebe i sopstvenog sistema vrednosti, onda u stvari pristajete na kompromis. Očito ne verujete u sebe, ali brak neće biti dobro rešenje jer teško da ćete istinski poznavati partnera kad ne poznajete ni sami sebe.

Odluka mora biti samo vaša!

POD PRITISKOM

Razmislite o razlogu zbog koga želite da se venčate. Vaša okolina to očekuje i prisiljava vas na to? Možda roditelji vrše pritisak? A možda i partner to žarko želi? Kakav god razlog bio, brak na silu neće uspeti.

SEKSI ISKRICE

Već dugo ste zajedno, a u seksu su nestale iskrice. Možda se i uveravate da je to normalno, ali ako između vas nema više seksualne hemije, nemojte da se nadate da će se to naprasno promeniti u braku.

ZAVISNOST

Ako jedno od vas dvoje ima problema s zavisnošću, brak nije dobro rešenje. Zavisnost je stvar koju svako lično treba da reši, a brak neće doprineti povoljnom rešavanju problema. Pored toga, nije korektno da drugu osobu prisiljavate na nošenje s tako teškim problemom.

NEIŽIVLJENOST

Još uvek ste "razigrani" i volite da flertujete? Želite da istražite svet i još mnogo toga postignete na poslovnom planu? Ako ste odgovorili potvrdno, onda možda za vas još uvek nije kucnuo čas da uplovite u bračne vode.

POVEZANE VESTI

ZANIMLJIVOSTI Ovo ih mnogo zbunjuje!
Četvrtak 14.06.2012. 14:10
Ljubavni filmovi su isprali ljudima mozak. Svi trče za dugom...
Subota 16.06.2012. 08:20
Najbolje da da skočiš u duboku vodu, i da plivaš. Mnogo analiza škodi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online