Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.01.2010.
17:22
Vesti A

Žvaćite žvake, porašće vam grudi!

Zamislite samo da možete da uživate u pekmezu koji briše bore ili kafi od koje se mršavi... Ono što će vas sigurno iznenaditi jeste da takve namirnice već postoje. Tako smo pored pomenutih proizvoda mogli da vidimo reklame i za žvake koje povećavaju grudi, pileću supu sa kolagenom i čokoladu sa vitaminima.

Gledaocima u Srbiji trenutno je u tom smislu najbliža reklama za zelenu kafu od koje se navodno brzo mršavi, a toplo im je preporučuje poznata pevačica Leontina Vukomanović-Pat.

Na tržištu se svakodnevno pojavljuju reklame koje običnu izazivaju salve smeha, ali se postavlja pitanje da li njihovi kreatori indirektno vređaju inteligenciju onih kojima se obraćaju.


Pomenuti proizvodi nazivaju se nutrikozmetici i najnoviji su trend u razvoju funkcionalne hrane. Reč je o običnim jelima, kao što su jogurt i namazi, obogaćenim sastojcima koji pomažu zdravlju. Ti proizvodi navodno mogu da snižavaju visok krvni pritisak ili štite vaše srce, ali uglavnom su smišljeni da biste bolje izgledali, odnosno da biste bili vitkiji i mlađi.


Zelena kafa
Trenutno je popularna i voda sa porukom "SOS: clear skin" (SOS čista koža), koja se prodaje u kombinaciji sa 100 mg praventina, proteina mleka (pola preporučenog dnevnog unosa). Taj sastojak, naime, leči akne.

Još jedno novo piće, "skinndž njater" (mršava voda), koje dolazi iz američke kompanije "Bio-Sinergdž". Proizvođač tvrdi da podstiče sagorevanje masti, blokira apsorpciju ugljenih hidrata i smanjuje želju za slatkim, zahvaljujući aminokiselinama, L-karnitinu i hromu.

U Japanu možete da kupite pileću supu obogaćenu kolagenom, pića za izbeljivanje kože, kao i jestive parfeme koji, kada se pojedu, putem lojnih žlezda luče miris vanile.
 

Tahićanski sok za pijanice

 

U mnoštvu novih "fantastičnih" proizvoda koji svakodnevno stižu na naše tržište, od sredstava za uklanjanje alkohola iz daha, preko soka za otrežnjenje - "tahićanskog soka", u Srbiji se prodaje i svemoguća koloidna srebrna voda. "Prirodni superantibiotik, antivirusno dejstvo, pojačava imunitet, leči preko 650 bolesti i još možete da je napravite sami kod kuće", piše u jednoj od mnogobrojnih reklama. Neke od preporuka jednog od proizvođača, kompanije "Ekosolar", idu dotle da srebrna voda produžava život obolelima od raka. Bubuljice i mladeži nestaju kao rukom odneseni, perut kao od šale, a isto je i sa pegama od sunca, ožiljcima posle operacije i bradavicama.

Za one smele tu su i žvakaće gume za koje japanski proizvođači "B2UP" tvrde, ako ih žvaćete tri-četiri puta dnevno, povećaćete grudi za jedan ili dva broja. Tajna je u biljci koja u sebi sadrži estrogen, odnosno ženske hormone. navodno, uspeh 90-95%.
 

Na Tajlandu proizvode dijetalnu kafu "proslim", dok u Americi možete da kupite "dove beautiful" (lepa golubica), čokoladu sa vitaminima C i E, biotinom, cinkom i antioksidansima.

I Francuska ima "norelift" marmeladu, koja sadrži antioksidanse protiv starenja, esencijalne masne kiseline, likopen i vitamine, koji deluju na zatezanje lica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online