Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.12.2009.
14:00
Hina A

U Danskoj seks za džabe!

Pored toga što ih čeka "vruća“ rasprava o klimatskim promenama u Kopenhagenu, političke predstavnike 190 zemalja učesnica čeka još toplije iznenađenje – naime, danske prostitutke su rešile da učesnicima samita ponude besplatno svoje usluge.

Prostituke jednog danskog udruženja ponudiće besplatno svoje usluge učesnicima susreta o klimi koji se održava u Kopenhagenu, u znak protesta zbog pokušaja gradskih vlasti da suzbiju prostituciju.


Gradska vlast u Kopenhagenu razdelila je po gradu letke u kojima poziva da se ne koriste usluge prostitutki, što je izazvalo gnev "prijateljica noći“ čija delatnost nije protivzakonita u Danskoj.
 

"Svi izaslanici koji dolaze u Kopenhagen na samit o klimi moći će te letke da iskoriste kao način plaćanja, nakon predaje zahteva na našoj internet stranici", rekla je Suzan Moler, predsednica Udruženja za zaštitu radnica u seksualnoj industriji koja okuplja osamdesetak žena.
 

"Ponuda važi tokom čitavog trajanja samita“, dodala je ona. "Ne očekujemo navalu učesnika samita, ali želimo da izrazimo nezadovoljstvo protiv takvog postupanja prema nama, što smatramo diskriminacijom’, rekla je Moler.

Predstavnici 190 država okupljaju se u ponedeljak, 7. novembra, u Kopenhagenu na samitu Ujedinjenih nacija kako bi pokušali da donesu odluku o borbi protiv klimatskih promena.

Jedan učesnik skupa ocenio je samit kao "najteže pregovore u koje se čovečanstvo ikad upustilo", a otvoreno je pitanje da li će u dve naredne sedmice učesnici konferencije uspeti da donesu konkretne odluke ili će se, kao često do sada, kako strahuju ekološke organizacije, sve završiti na praznim obećanjima.

Naučnici UN predvidjaju da će u ovom veku biti više talasa vrućine, poplava, oluja, širenja pustinja i rasta nivoa mora nego ikada ranije i da će sve to pre svega pogoditi siromašne zemlje.

Države-ostrva na Pacifiku mogle bi biti potpuno potopljene, pod vodom bi moglo nestati na desetine gradova u Bangladešu, pustinje će se širiti, bolesti ugroziti izvore vode... Medjutim, recesija je smanjila spremnost na ulaganje u "zelenu" tehnologiju, a ankete pokazuju da zabrinutost javnosti oko globalnog zagrevanja opada.


Dogovor iz Kopenhagena trebalo bi da bude temelj za novi pakt o smanjenju globalnog zagadjivanja, koji će naslediti sada važeći Protokol iz Kjota, kojem važnost ističe 2012. godine.


Koliki se značaj pridaje skupu najbolje pokazuje činjenica da će se medju 15.000 njegovih učesnika naći i stotinak šefova država ili vlada, a medju njima i lideri dva najveća svetska zagadjivača - Kine i SAD - Hu Đintao i Barak Obama.

Siromašne zemlje smatraju da industrijalizovane nacije, koje su i te kako doprinele globalnom zagrevanju u vreme svog razvoja, treba da pomognu siromašnima da se izbore sa njegovim posledicama.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online