Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.10.2015.
03:06
R. L. - Vesti A

Važniji princip od para!

Veliki dobrotvor i humanista Ilija Miki Vujović iz Pariza suočio se sa tim da u Srbiji ni lako i ni brzo ne može podići preostali novac sa svoje stare devizne štednje. Po njegovoj proceni radi o svoti manjoj od 100 evra zajedno sa pripisanom kamatom za 22 godine. Deviznu štednu knjižicu otvorio je 1989. u Vojvođanskoj banci, ekspozitura u Bačkoj Topoli, a četiri godine kasnije podigao je gotovo svu ušteđevinu.

V. Sekulić
Uvek na usluzi siromašnima i bolesnima: Ilija Miki Vujović

- Na knjižici je 1993. godine ostala zaista mala svota u dolarima, francima i nemačkim markama. Sa kamatama mislim da neće premašiti 100 evra. Ali nije problem u novcu, već u principu i postupcima bankarskih službenika. Jer, ako ja za ovako malu svotu imam mnogo problema, šta onda mogu da očekuju ljudi iz dijaspore sa daleko većim sumama na štednji, u bankama u Srbiji - rekao je Vujović "Vestima".

Klijent će biti isplaćen

U Vojvođanskoj banci tvrde da je slučaj našeg čitaoca u proceduri i da Vujović neće biti oštećen.
- Radi se o staroj deviznoj štednji. Predmet je u postupku. Urađena je konverzija, pripisana kamata i sad radimo na tome da klijent bude isplaćen u Beogradu, da ne mora da ide u Bačku Topolu - izjavila je za "Vesti" Snežana Branković.

On je juče došao u naše beogradsko dopisništvo da ispriča svoj problem i poruči sunarodnicima u rasejanju da novac štede u zemljama gde žive.

- Kad sam preostali novac hteo da podignem u ekspozituri Vojvođanske banke u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, već u startu suočio sam se sa neljubaznošću šalterske službenice, njenim odgovorom da me nema u kompjuteru i neumesnim pitanjem šta sam do sada čekao. Tražio sam da vidim šefa. Reč je o Snežani Branković. Objasnio sam joj da sam godinama unazad telefonom povremeno kontaktirao ekspozituru u Bačkoj Topoli. Pošto nisam nameravao da podignem taj novac savetovali su mi da čuvam knjižicu. Brankovićeva je zaista ljubazno započela rešavanje mog slučaja. Pronašla je moj dosije u kompjuteru i uz objašnjenje da se isplata vrši na drugoj adresi uputila me kod Dragoljuba Kirića u ekspozituru Vojvođanske banke u Bulevaru Mihaila Pupina, takođe u Novom Beogradu. Tamo, međutim, Kirić mi govori da novac mogu podići samo u ekspozituri u Bačkoj Topoli, gde je štedna knjižica otvorena, jer se radi o staroj deviznoj štednji. Vraćam se kod Snežane Branković i ona obećava da će problem biti rešen. Ali, ne znam ni da li će ni kad će. Imam utisak da me vrte ukrug - ispričao je Vujović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online