Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 05.12.2014.
07:35
J. L. Petković - Vesti A

Vulinov trošak od milion evra državna tajna

Posle optužbi o zloupotrebi funkcije u vezi s konkursom za projekte na račun ministra za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandra Vulina, stigla je još jedna. Skupština AP Kosova i Metohije saopštila je da je Vulin, bivši šef Kancelarije za KiM "za nabavku i postavljanje nadzornih kamera u Kosovskoj Mitrovici 2012. utrošio gotovo 106 miliona dinara, odnosno milion evra".

Aleksandar Vulin kupio kamere za milion dolara, ali one nikada nisu postavljene
 

U isečku iz navodnog ugovora koji je AP KiM prosledila medijima uz saopštenje vidi se da je naručilac Kancelarija za KiM, izvođač radova "DBS Konsel Security service" iz Beograda, a da je uplata obavljena uz posredovanje opštine Zvečan. Kako tvrdi AP KiM, u ugovoru se vidi da je ta suma novca "uplaćena avansno i bez tendera, a da te iste kamere nikada nisu ni postavljene u Kosovskoj Mitrovici".

Krčmili budžet

Kupovinom kamera i načinom poslovanja Kancelarije za KiM bavio se anketni odbor Skupštine Srbije čiji je posao bila provera trošenja sredstava iz budžeta Republike Srbije u proteklim godinama. Na Odboru za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije rečeno je da je kupovina proglašena "državnom tajnom".

- Tokom predizborne kampanje (2012) predsednik Vlade Srbije i predsednik SNS-a govorio je da će kroz javne nabavke uštedeti 600 miliona evra, a stvarnost je sasvim drugačija. Aleksandar Vulin je za nabavku i postavljanje kamera u Kosovskoj Mitrovici potrošio 106 miliona dinara bez ikakvog tendera. Kuriozitet je da tih kamera u Mitrovici nigde nema, a neposredno posle tog posla, ministar je rešio svoje stambeno pitanje u Beogradu. Ovo nije ništa novo, o tom poslu i načinu funkcionisanja Kancelarije za KiM govorilo se i na sednicama Odbora za KiM Skupštine Srbije, ali iz Kancelarije su stizali odgovori da je to državna tajna - navodi se u saopštenju koje potpisao predsednik skupštine AP KIM Dobrosav Dobrić.


U tekstu se još tvrdi da "nabavka kamera nije jedini problematičan posao Kancelarije za KiM".
 

"To je i kupovina uniformi, radnih odela, odeće i obuće - vozila za više od šesto pripadnika civilne zaštite, što je opet Kancelarija proglasila za državnu tajnu. Neobično je i to da se Aleksandar Vulin predlaže za počasnog građanina Kosovske Mitrovice, imajući u vidu sumu od milion evra kojom je oštetio sam grad", ističe se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 05.12.2014. 08:39
Zato je "pala" vila na Dedinju sa bazenom...
Petak 05.12.2014. 12:06
Jako je bitno da se on skucio pa sada moze da nastavi sa svojim lepim pricama o solidarnosti.
Petak 05.12.2014. 13:17
Mora gosodin Vulin da dobije nekakvu nagradu zato što Mi konstantno viri iz anusa i urla na sve one koji Me mrze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online