Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.04.2014.
07:38
B. Đokić - Vesti A

"Vesti" istražuju: Preko rijalitija do kreveta

Nekoliko istraga takozvane elitne, odnosno estradne prostitucije, privode se kraju. Kako saznaju "Vesti", tužilaštvo i policija privode kraju slučajeve prostitucije u kojima su za pružanje seksualne usluge za novac osumnjičene devojke poznate u javnosti kao starlete, pevačice ili manekenke.

Tajne elitne (estradne) prostitucije (Foto: Ilustracija)
 

Nedavno je pažnju javnosti na ovaj problem skrenuo slučaj Tijane Đuričić, takozvane silikonske kraljice, koja je prema pisanju medija prekršajno kažnjena zbog bavljenja prostitucijom. Ona je osuđena na osnovu izjave muškarca koji je tvrdio da joj je platio seksualne usluge.


- Došli smo do podataka kako je to vrlo raširena pojava na estradi. Seks se ne naplaćuje za pola sata ili sat, već po odnosu. Za devojke koje se često pojavljuju u javnosti cena je obično 250 evra, ali ona varira. Te devojke poznate u javnosti po eksplicitnim fotografijama po magazinima ili učešću u rijaliti programima. Zanimljivo je da su obično prvo počele da se bave prostitucijom, a onda pojavljuju u javnosti, jer se time diže cena. Pravilo koje važi je da što se više pojave u javnosti, u rijalitima ili muškim magazinima, to je cena viša - dodaje izvor "Vesti" iz istrage.

Seksi fotke na tabletima

Makroi ovih "zvezdica", kako je pokazala dosadašnja istraga, klijente nalaze po preporuci, a svoje devojke reklamiraju fotografijama koje nose na tabletima.
- To su ponekad i menadžeri tih estradnih zvezda. Na tabletima imaju njihove fotografije koje pokazuju eventualnim klijentima, kako bi ih preporučili - saznaju "Vesti".

U estradnu prostituciju uključene su pojedine pevačice, manekenke i starlete. Bitno je samo da se pojavljuju u javnosti.

- Imaju makroe koji im nabavljaju mušterije. Njih pritiskaju da im nađu što više klijenata, pošto im treba puno novca za estetske operacije i estradni stil života - objašnjava naš izvor.


Glavna za prostituciju na estradi je jedna starleta, koja se poslednjih godina manje pojavljuje u javnosti.


- Ova "kraljica" prostitucije na estradi podvodi mlade devojke i razgranala je posao. Vodi ih često u arapske zemlje, gde za velike pare pružaju seksualne usluge. Često telefonom ugovara posao i u ponudi je bukvalno sve. Među njima je i jedna veoma poznata pevačica, za koju smo saznali prateći narko-dilere, sa kojima za novac ima seks. I jedna bivša misica, poznata od pre deset, petnaest godina, bavi se prostitucijom - dodaje izvor "Vesti" iz tužilaštva.

Nove devojke makroi vrbuju na jednostavan način.


- Menadžeri ili makroi odu u izlazak sa njima, zabavljaju se i onda tako zagrejani, kao slučajno kroz priču pitaju da li bi za novac pružale seksualne usluge, za šta mogu dobiti 200-300 evra. Bili bi iznenađeni koliki broj njih na to pristaje bez razmišljanja - dodaje izvor "Vesti" iz tužilaštva.

Skupi pokloni i političari

Bez obzira što je uobičajeno mišljenje da se prostitucijom bave samo devojke u usponu, podaci policije i tužilaštva pokazuju da se time bave i dame u četvrtoj ili petoj deceniji života.
- Jedna modna kreatorka na primer, s vremena na vreme provodi vikende sa moćnicima spremnim da to plate skupim poklonima i uslugama. Ne radi se o klasičnoj prostituciji, već o provodu vikendom za koje se očekuju naravno skupi pokloni. Klijenti su uticajne osobe iz vlasti, a sastanci nisu u Srbiji, već u evropskim gradovima. Sve se radi diskretno i po preporuci, a ovu kreatorku je u nekoliko navrata preporučivao vrlo bitnim osobama iz srpske vlasti predsednik jednog fudbalskog kluba - saznaju reporteri "Vesti".

Već pomenuta "kraljica" estradne prostitucije je otkrivena dok je bila u vezi sa jednim beogradskim kriminalcem.


- Njega smo u to vreme prisluškivali zbog raznih krivičnih dela. On se hvalio svojim prijateljima kako je u šemi sa ovom starletom, a kada mu nisu poverovali, pozvao je telefonom. Rekao joj je da želi uskoro da se vide, da mu nedostaje, a onda je detaljno počeo da opisuje šta su sve radili i šta bi voleli da rade u seksu kad se vide. To su sve slušali njegovi prijatelji - otkriva izvor "Vesti".


Veliki broj informacija o prostituciji u Beogradu, ko se od poznatih bavi ovim poslom i ko koristi njihove usluge, policija je došla preko jedne devojke koja je u javnosti jedino poznato po tome što se slikala gola za muški magazin. Prilikom racije u hotelu u kom je "radila", privedena je zbog prostitucije i policiji ispričala sve. S kim je bila, ko se time bavi i ko su klijenti. Dugo vremena bila je jedan od glavnih izvora informacija o prostituciji u glavnom gradu Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 10:01
Ja sam jednom prilikom pisao da sve ove starlete koje navodno odlaze u arapske zemlje (na odmor ili poslovno) na dva tri meseca,ustvari se bave prostitucijom. Pevaljke su cak i gore,poznato je jos od pamtiveka da one pruzaju seksualne usluge,pre 30-40 god.se znalo sta radi pevaljka iza satre u pauzama svirke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online