Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.03.2014.
13:06
Z. Gligorijević - Vesti A

Predizborna... tuča (5): Tri glasa za kanalizaciju

U Pomoravlju su se rastrčale sve političke partije, u predizbornoj kampanji pljušte pare za marketing, bilborde, minute na brojnim televizijama na kojima propagiraju svoj program. Ali u masi opštih obećanja i ličnih optužbi istakao se jedan birač. Miodrag Jevremović, penzioner iz Jagodine, pozvao je predstavnike stranaka da reše problem u njegovoj zgradi i onda će stanari dati glas stranci koja reši problem. Reč je o zgradi u ulici Marka Mađarčića 24 koja muku muči s kanalizacijom.

Miodrag Jevremović ispred nerešivog problema
 


Miodrag je ispred zgrade postavio oglasnu tablu s natpisom da bi glasao za stranku koja bi rešila ovaj višedecenijski problem.


- Napisao sam da bih glasao na tri biračka mesta. Znam da je to protivzakonito, ali sam pomislio da će neko reagovati kada to bude pročitao. Dolazila je jedna devojka, ne znam iz koje je stranke, raspitivala se i kod komšija, ali mi ništa nije rekla. I prošle godine sam postavio tablu, ali nije bilo rezultata - priča Miodrag za "Vesti".

Predizborna... tuča

1. Politički pecaroši i birači udavače

2. Polomiću ti glasačku ruku

3. Obračun sa demokratijom

4. Maturantima po 2.000 dinara

Reč je o zgradi koja je sagrađena 1956. godine, a problem je nastao kada su druge zgrade počele da se priključuju na istu kanalizacionu mrežu, pa je došlo do zagušenja. Miodrag je bio i predsednik kućnog saveta i dosađivao raznim službama. Komunalci bi došli s čeličnom sajlom, pročačkali cevi ili bi cisternom izvukli vodu, ali problem je rešavan samo privremeno. Nekoliko puta je bio i u komunalnoj inspekciji, ali su mu oni rekli da je taj problem nasleđen i da oni nemaju ništa s tim.


- Najveći problem nastaje noću kada svi uključe veš-mašine i kada se napravi veliki dotok vode. Problem je i ako iz neke druge zgrade dođe veći protok vode, jer ona podigne nivo otpadnih voda u našoj zgradi. Pošto su šahte od cigala, koje su miševi progrizli, fekalije nam ulaze u podrume. Moguće je i da je neka cevka pukla, da je u nju upala zemlja i da voda teško otiče. Ali, pošto ne postoje crteži rasporeda cevi, teško je utvrditi gde treba kopati, pa niko ništa i ne preduzima - zaključuje Miodrag.
 

K  R  A  J

POVEZANE VESTI

Petak 14.03.2014. 14:28
Pa što ti to ne reši tvoj Palma. Nema vremena od izgradnje fabrika. Toliko ih je izgradio da su u Jagodinu, sve fabrički dimnjak do dinjaka.Prosto se ne vidi grad od fabričkih dimnjaka.Verovatno je tvoja zgrada u naselju "strelište" a vi sa strelišta niste glasali za Palmu nikad, i nikad vam taj problem neće ni biti rešen, jer na "sterlištu" do sada nije uradjno ništa, kao, uostalom ni u čitavoj Jagodini. Ali, Miodraže, ne sekiraj se, pravi se blesav, šta te briga što ti je podrum pun vode, bitno je da imaš zološki vrt, kamile, majmuna Žiku, lisice,vukove. Imaš bazen da se kupaš,tobogan, imaš muzej voštanih figura.Pa malo li je. I zato idi opet na glasanje, i to u prvim jutarnjim časovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online