Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.05.2013.
15:24 >> 19:56h
Beta A

Patrijarh za Vaskrs: Ostanimo uz narod na Kosovu

Patrijarh srpski Irinej pozvao je u Vaskršnjoj poslanici sve pravoslavne vernike da srcem i dušom ostanu uz stradalni narod na Kosovu i Metohiji i svim krajevima gde pravoslavni stradaju zbog svog imena i vere i istakao da pravda u uskrslom Hristu uvek pobeđuje.

"Poslednja reč neće biti ljudska, već Božja"

"Poslednja reč neće biti ljudska, već Božja. Utvrdimo svoj život u Crkvi, na ljubavi i praštanju. Imajmo na umu da će Bog svima biti poslednji sudija i da će on meriti isključivo po merilima dobra, bogoljublja i čovekoljublja", rekao je patrijarh koji je u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve pročitao Vaskršnju poslanicu.


Patrijarh je istakao da zlo nastupa spektakularno, voli da se eksponira i napuni sve štampane i elektronske medije porukom "ja sam nepobedivo - život je besmislen jer ja u njemu vladam", ali da nečastivi ne shvata da Hrist svojom smrću pobeđuje smrt.


Srpski patrijarh je svim pravoslavnim vernicima poželeo da Vaskrs proslave radosni u slozi, miru i ljubavi.


On je rekao da je Hrist smrću i vaskrsenjem pobedio ljudsku smrt i podario ljudima nepobedivu i neuništivu snagu kojoj ne mogu odoleti nikakve sile ovog sveta.


"Ta se snaga ne ispoljava kao zlo - samoreklamom i svetskom bukom, naprotiv, ona se pojavljjuje u miru, trpljenju i prividnim slabostima dece svetlosti", rekao je patrijarh.


Patrijarh Irinej je istakao da je Hristovo vaskrsenje događaj na koji se može svesti hrišćanstvo i događaj koji je temelj hrišćanske vere.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.05.2013. 15:32
Шта вриједи што смо ми срцем уз њих, људима доле треба Србија, држава, рад живот и најважније слобода...зашто патријарх није политичаре дозвао памети?
Četvrtak 02.05.2013. 19:51
Ццццц... е мој "свјатејши" Пиринеју , где си пре пар година био да станеш уз свог , тада још, брата владику Артемија у одбрани светог Косова нашег? Зашто не столујеш у Пећкој патријаршији где је било место српском патријарху? И тако покажеш Србима да си "душом и срцем" уз њих? Сад кад сте све учинили да издаја/продаја, или шта већ, Косова буде реализована, тобоже критикујете власт и перете руке а о великим празницима се сетите да сте били и ви некад Срби па саборно напишете и по неку посланицу. Лепо је рекао свети ава Јустин: Много је бивших Срба...
Četvrtak 02.05.2013. 20:16
ЕЕЕ МОЈ ПОПЕ ВЕЛИКА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА И ТЕБЕ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online