Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.12.2012.
12:06

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Sve bitke prave kreću od glave

Srpska napredna stranka je ispunila ono što je obećala pred izbore, ali i ono što smo obećali kad smo je osnivali. Borimo se protiv korupcije i kriminala, rejting nam raste iz dana u dan, a oni kojima pada treba da razmisle šta su radili u prošlosti - kaže u razgovoru za "Vesti" Zoran Babić, poslanik SNS i funkcioner naprednjaka.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, naprednjaci imaju najveću podršku građana?


- Video sam različite komentare na rezultate istraživanja javnog mnjenja. Mogu da kažem da nam ne klecaju kolena, imamo sve veću podršku građana jer smo je zaslužili. Ruke se znoje drugima, pre svega zbog njihovih dela u prošlosti. Naša stranka je ispunila ono što je obećala pred izbore, ali i ono što je obećala kad je osnovana. Borimo se protiv korupcije i kriminala, a na to zlo nam već duže vreme pažnju skreće i međunarodna zajednica.

Mislite da zbog toga građani imaju najpovoljnije mišljenje o Aleksandru Vučiću?
 

- Vučić je već podneo ogroman teret zbog toga, ali siguran sam da neće stati. Krenuli smo od glave, ne od repa. Bez obzira na to koliki uticaj neki čovek ima u zemlji, na to koliko medija ima u vlasništvu i koliki novac poseduje. Obećali smo pre izbora, i trudimo se da opravdamo poverenje koje smo dobili.

Obećali ste i da ćete poništiti sve dogovore bivše vlade sa Prištinom, pa niste?

- Mi nismo neozbiljni ljudi. Papir na kome stoji pečat i potpis države Srbije ne možemo da poništimo. Ne možemo ništa da vratimo na početak i pravimo se kao da ništa nije bilo. Ali, u sadašnjoj vladi pregovore sa kosovskim vlastima ne vode neki neozbiljni državni službenici, već predsednik države i premijer.
 

Opozicija, a naročito Liberalno demokratska partija, sve češće govore da se Nikolić i Dačić ne slažu oko toga kakav će stav zauzeti o Kosovu u buduće?

- LDP je opozicija svima, sve kritikuje, pa i vremensku prognozu. Čak i u porodici ljudi mogu da razmišljaju drugačije, ali da nađu rešenje. To je prirodno. Zvali smo sve relevantne faktore u zemlji da nam pomognu, da zajedno nađemo rešenje za Kosovo. Od akademika, crkve, do opozicije. Poslali smo predlog platforme i svim šefovima poslaničkih klubova u parlamentu.

Znači, prihvatili biste i sugestije opozicionih partija?

- Ne postoji čovek u SNS -u koji će na temu Kosova reći da nam ne treba tuđe mišljenje.
 

Nema zaštićenih

 

Mišković navodno nudi 19 miliona evra za slobodu tokom novogodišnjih praznika?


- O tome mora da odluči sud, i da uradi ono što je po zakonu. Kao čovek imam nultu toleranciju na mito i korupciju. Svi koji su zavukli ruku u džep građana Srbije ili u džep budžeta treba da su iza rešetaka.

 

Vlasnik Delte je bio važan gost na inauguraciji Tome Nikolića?

 

- Nema prijateljstva kada je u pitanju korupcija. To je samo znak da nema zaštićenih pred zakonom. Tu neće vredeti ni poslanički imunitet, ni poznanstva, ni novac i moć.

POVEZANE VESTI

Petak 28.12.2012. 12:15
Немој да лажеш псу један. Српској напредној странци и Александру Вучићу је свака друга реч док су били у опозицији била КОСОВО ЈЕ СРБИЈА. Тома је и сам признао за Немачки лист да је морао да лаже и да се то тако ради док не дођеш на власт а да је реалност сасвим другачија. Ништа нисте испунили. А ако већ желите да испуните неку жељу народу онда идите са власт и испунићете им највећу жељу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online