Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.06.2011.
14:25
Alo A

Ginuli na vrhuncu slave

Brza vožnja, premor i loši uslovi na putevima kumovali su pogibijama mnogih slavnih ličnosti. Većina njih izgubila je život dok je odlazila ili se vraćala sa nastupa. Smrt ih je obično zaticala u snu.

Mladi nastradali tragično: Toše Proeski i Darko Radovanović
 

Da li sudbina ili nešto drugo, život i karijeru okončavali su dok su bili u najvećem usponu. Pevačica Silvana Armenulić, koja je početkom sedamdesetih godina prošlog veka žarila i palila jugoslovenskom narodnjačkom scenom, poginula je 1976. kod Kolara, u direktnom sudaru svog automobila s kamionom. Imala je svega 37 godina.

Silvana Armenulić

U saobraćajnoj nezgodi na autoputu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, poginula je poznata pevačica Silvana Armenulić (37) sa još dvoje ljudi. Život je izgubila zajedno sa sestrom Mirjanom Barjaktarević i Radetom Jašarević, šefom Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio automobil koji je u jednom trenutku skrenuo s puta.
Rođena je kao Zilha Barjaktarević, bila je treće, od desetoro dece poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Manago, čiji je film "Gorak pirinač" posebno volela. Bila je interpretatorka novokomponovanih narodnih pesama i sevdalinki. Pesma "Šta ce mi život" Tome Zdravkovića, koju je otpevala u TV seriji "Ljubav na seoski način", postala je megahit.

 

Deset godina kasnije, slična sudbina zadesila je i sarajevske rokere, gitaristu Dražena Riča i basistu Aljošu Buhu, koji su tek osetili miris slave posle uspeha debi albuma njihove grupe "Crvena jabuka“. Krenuli su iz Sarajeva u Mostar na još jedan uspešan koncert, ali se i njima na drumu isprečio kamion.

Sa tugom i gorčinom još se po Srbiji i Crnoj Gori prepričava kako je 1999. život izgubio Nebojša Saveljić (28), član "Montenigersa“. Na putu između Cetinja i Podgorice, vozač "pasata“, u kome se nalazio i Nebojša, prevelikom brzinom se zakucao u stenu.

Smrt na drumu po svemu sudeći bila je suđena i čoveku koji je "zapalio" Balkan, Tošetu Proeskom. U 26. godini života uspeo je da se popne na estradnoj lestvici više nego mnogi njegovi vršnjaci, ali i starije kolege.

Poginuo je 2007. nedaleko od Nove Gradiške, krećući na gostovanje u emisiji Hrvatske televizije, pošto je njegov automobil "folksvagen tuareg" udario u prikolicu kamiona koji se kretao u suprotnom smeru. Toše je u tom trenutku spavao na mestu suvozača.


Saobraćajne nesreće okončale su život i pevaču Ipčetu Ahmedovskom, harmonikašu Draganu Mirkoviću Mirijevcu, muzičkom uredniku Marjanu Karanu, menadžeru Slobi Stojiljkoviću Debelom, pevaču Srećku Jovoviću i Boži Nikoliću.

Učesnici "Velikog brata"

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Ušće na šabačkom putu poginuli su bivši ukućani "Velikog brata", Elmir Kuduzović (26), Stevan Zečević Zeka (24) i Zorica Lazić (24). Crveni automobil „sitroen C4“, kojim je upravljao Elmir, zbog neprilagođene brzine izleteo iz jedne krivine, prevrnuo se na krov i sleteo u reku Vukodraž kod naselja Ušće, nekoliko kilometara posle termoelektrane „Nikola Tesla“. Tokom prevrtanja, Vladimir, koji se nalazio na mestu suvozača, ispao je iz automobila. Tragično nastradali krenuli su na gostovanje u lozničku diskoteku „Holivud“, u kojoj ih je čekao bivši ukućanin Danilo Tomić. Inače, po Elmira, Stevana i Zoricu došao je mladić koji je trebao da ih odveze u Loznicu, ali neposredno pre nesreće Elmir se zamenio s vozačem.


S druge strane, ima i onih koji ne žele da se igraju sa životom i sudbinom. Jedan od njih je i pevač Aleksandar Ilić, koji niti gaji ljubav prema vožnji niti prema automobilima. Voli na minut-dva da pogleda lep auto i to mu je sve. Već u svojoj mladosti shvatio je da nema urođenu sposobnost za vožnju, te uživa u tome da ga gde god može vozi supruga Biljana Jevtić.

Milenko Zablaćanski

Glumac Milenko Zablaćanski (52) preminuo je posle 20 dana kome na VMA, u kojoj se nalazio zbog saobraćajne nesreće kod Čajetine. Zablaćanski je povređen u udesu u mestu Jevremovići na magistralnom putu Užice-Zlatibor, posle čega je u besvesnom stanju sa teškim povredama glave primljen u užičku medicinsku ustanovu i operisan.
Glumac i reditelj Milenko Zablaćanski rođen je 1955. u Bogatiću, gde je završio gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević. U beogradskom Pozorištu na Terazijama ostvario je uloge u predstavama "Trajkovići", "Heroji", "Kabare", "Svetlosti pozornice", "Lutka s naslovne strane", "Svadba u kupatilu" i drugim. Bio je oženjen balerinom Snežanom Vesković, s kojom ima dvoje dece.

I poznati pevač zabavne muzike Momčilo Bajagić Bajaga ne voli ni da pomisli na vožnju automobile. U životu nije želeo da vozi ni bicikl, a kamoli automobile. Istog mišljenja je i Bora Čorba.

Hašim Kučuk Hoki

Poznati folk pevač Hašim Kučuk Hoki (56) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Subotica, kod Kovilja, u „zastavi 101“ kada je naleteo na kamion sa prikolicom nikšićke registracije, koji je skretao na parking.
U životu je imao tri velike ljubavi - žene (iza sebe ima 10 brakova), decu (ima 11 dece, šest sinova i pet ćerki) i Josipa Broza Tita (dva sina mu se zovu Alija-Tito i Dario-Tito). Takođe, danas mnogi i ne znaju da je Hoki sedamdesetih godina prošlog veka bio prvi seks simbol narodnjačke scene. Jedini je od narodnjaka nosio malo dužu kosu, imao "bitlsovski" imidž i svojim izgledom plenio ženki rod. Ploča sa hitom "Pijem da te zaboravim", po kojoj je postao i ostao čuven, dnevno je prodavana u 30.000 primeraka. Govorio je da nije bio zavodnik, već da je jednostavno voleo i poštovao žene.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online