Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170

Šta nam je sve ovo trebalo u 2010.

Nešto nas sve stislo ove godine, sve se naređalo loše, ali ne kao kod Evropljana koje je zveknula samo ekonomska kriza. Mi smo prošli svašta, čuli razna obećanja, pregrmeli svakakve blamaže u zemlji i svetu i obreli se više puta u nebranom grožđu. Ipak, ovih nekoliko stvari smo, ako ni zbog čega drugog a ono zbog sramote pred nama samima, mogli da izbegnemo.

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi

Ni oni nisu verovali da će pobediti: Fudbalska reprezentacija Srbije
 


Nekad se govorilo “najbitnija sporedna stvar na svetu“. Danas samo - “najbitnija stvar na svetu“. Preko fudbala za vas zna cela planeta, tu se vrte ogromne pare - kladionice, transferi, reklame - fudbal generiše više para od olimpijskih igara, najpopularniji sportisti sveta su fudbaleri - ukratko, i mi Srbi moramo da priznamo - prvo je nastao fudbal, pa Srbi, pa Bog, pa amebe...

Gol za Ganu

E kada u tom sportu izgubite od jedne Gane ili Australije, kao što je to “uspelo“ fudbalerima Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, znajte da ste dno dna, bez obzira što ćete čuti floskule tipa “danas svi igraju fudbal“ ili “lopta je okrugla“...

Jednostavno, vrhunska sramota, koju su kao takvu prepoznali svi na svetu. A ako ćete da se pozovete na De Kubertenovo “važno je učestvovati“ - pa idite i učestvujte na svetskom prvenstvu u bacanju kamena s ramena...
 

Tuča monaha u manastiru Gračanica

U pauzama između molitvi probleme rešavaju pesnicama
 

Da smo jedinstveni i neponovljivi još jednom potvrđuje i, u poslednjih hiljadu godina nezabeležena, podela u crkvi. I to je, nikom drugom nego nama, morala da se desi. Nakon međusobno razmenjenih kleveta pale su i prve batine, a zatim i smene. Sada cela situacija veoma liči na scenu bičevanja oca Makarija u filmu Živka Nikolića "Čudo neviđeno".

Srpskim monasima smo do skora verovali da su duhovni i bliski Bogu, a oni su nas ubedili da su strastveni i da im smrtni gresi nisu strani. 

Nama još dugo neće biti vidljiva granica između carstva nebeskog i carstva zemaljskog!

Dolazak Tereze Kesovije u Beograd

Shvatila da joj ni naši evri nisu mrski: Tereza Kesovija
 

Elem, stalno se hvalimo da smo vrsni poznavaoci muzike, da znamo šta je dobra pesma i pravo slavlje. Da li, međutim, to što su u goste počeli da nam dolaze politički agitatori maskirani u umetnike pokazuje nedostatak samopoštovanja ili dobru priliku za zaradu? Šta god da je, nama se desila Tereza Kesovija.

Kako je o Srbiji i Srbima nekada pričala Tereza Kesovija, koju su rešile da bojkotuju mnoge srpske kolege, poslušajte na 1,01 minuti snimka:

Posle svega Kesovija nam je, pored toga što je ipak došla u Beograd, poručila i da nas voli.

 Je l' da da je bljak?

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online