Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.11.2010.
10:03
Vestionline A

Hitlerovi naučnici napravili "leteće tanjire"

Kraj Drugog svetskog rata mogao je da ima sasvim drugi scenario, jer su nemački naučnici izradili 15 prototipova letećih tanjira, koji su zaista leteli. Ove letelice su viđene iznad Londona i Njujorka 1944. godine, objavio je nemački naučni časopis "PM".

Nisu svi dokazi uništeni

Posle obelodanjivanja nekih od tajni američke Centralne obaveštajne službe o skrivanju nacista po završetku Drugog svetskog rada na tlu SAD, ništa više nije naučna fantastika.

Činjenica je da su timovi najboljih nemačkih inženjera i ostalih stručnjaka u vreme trajanja Drugog velikog rata pokušavali da pronađu nove vrste oružja ne bi li što lakše i brže pokorili svet. Rakete "fau 2" (V2) najubitačnija su deca tih laboratorija. One su Britancima, posebno Londoncima, zagorčale život. Ko zna kako bi se ratni vihori obuzdali da su i "leteći diskovi" uspeli da ponesu bombe i izvrše invaziju na vojske i gradove saveznika.

Časopis "PM" navodi i citate svedoka, koji su verovali da su videli nemački "leteći tanjir" iznad reke Temze 1944. U to vreme i "Njujork tajms" je pisao o misterioznom "letećem disku" i objavio čak i fotografije letilice iznag gradskih oblakodera...

Viđen iznad Londona i Njujorka

Pomenuti list navodi da su Nemci posle rata uništili dokumente o svojim naučnim aktivnostima. Ipak su 1960. godine kanadski stručnaci za NLO uspeli da rekonstruišu tanjir - letelicu. Na njihovo zaprepašćenje, ona je radila! Projekat se zvao Šrajver-Habermolova šema. Šrajver je bio mehaničar i probni pilot, a Habermol mehaničar. Obojica su od 1941. do 1943. godine živeli i radili u Pragu. Glavni čovek cele naučne operacije bio je SS-ovac Hans Kamler.

Postoje svedočanstva savezničkih zatvorenika da su videli srebrni "leteći tanjir", koji je bio širok šest metara. Inženjer na projektu Jozef Andeas Ep je potvrdio da su izradili 15 prototipova letelice. Posle rata mnogi nemački naučnici su se preselili preko Atlantika i radili na američkom svemirskom programu.

POVEZANE VESTI

Petak 19.11.2010. 11:05
Pa nisu samo dokumenti nestali ili spaljeni, nego su nestajali i ocevidci tih letjelica! Mnogi ljudi, koji su o tome pokusali javno da pricaju su zastrasivani, ili ih je mrak pojeo... Na You Tubu danas postoje mnogi snimci o NLO, a i svjedocenja ljudi iz tog vremena... Navodno su svi zapisi jos uvijek arhivirani, i pitanje je dali ce arhive biti otvorene u skorije vrijeme...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online