Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 18.10.2010.
11:37 >> 14:01h
Vestionline A

Al Kaida preti Francuskoj i Holandiji?

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bris Ortefe izjavio je da su saudijske obaveštajne službe upozorile na mogućnost novog terorističkog napada Al Kaide u Evropi, prvenstveno u Francuskoj. Višerangirani talibanski zvaničnik Zabiula Mudžahid upozorio je danas na mogućnost napada na Holandiju u slučaju da nova vlada sprovede u delo plan lidera antiislamističke "Stranke slobode" (PVV) Gerta Vildersa.

"Ukoliko Holandija održi ili pojača svoju antiislamsku politiku, sigurno je da će biti meta napada džihadističke grupe", rekao je Mudžahid.

Vildersu, koji vodi kampanju pod nazivom "Zaustavimo islamizaciju Holandije", 4. oktobra počelo je suđenje, jer je islam nazvao "fašističkim", dok je "Kuran" uporedio sa delom nacističkog lidera Adolfa Hitlera "Moja borba"(Mein Kampf).

Mudžahid je dodao da su talibani "veoma oprezni u odnosima sa Holandijom, jer je to prva zemlja koja je donela odluku da se prestane sa okupacijom Avganistana".

Ministar Ortefe rekao je da je upozorenje na mogući napad teroritičke organizacije Al Kaide na Arabijskom poluostrvu primljeno tokom "poslednjih nekoliko sati, nekoliko dana", prenela je agencija AP.

Pripadnici Al Kaide


''Evropljani su informisani da je Al Kaida na Arabijskom poluostrvu nesumnjivo aktivna ili je predviđeno da bude aktivna na evropskom kontinentu, posebno Francuskoj", rekao je ministar policije Francuske.


"Pretnja je stvarna", rekao je Ortefe u zajedničkom inervjuu za RTL, LCI i "Figaro".
Upozorenje saudijskih obaveštajnih službi na moguće napade u Evropi poslednje je u nizu upozorenja na teorističke napade koje su davali međunarodna policijska organizacija Interpol i SAD.


Stejt Department je početkom meseca upozoravao americke državljane koji žive ili putuju u Evropi na moguće napade u evropskim gradovima, savetujući ih da budu oprezniji. Francuska je pojačala obezbeđenje na turističkim mestima, kao što je Notr Dam i Ajflov toranj, a u septembru je u Parizu bilo devet lažnih dojava o postavljenim bombama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.10.2010. 12:00
30% stanovništva ispod 20 godina su muslimani. U većim gradovima poput Nice, Marseillesa, Parisa taj broj je narastao na 45%. Do 2027. godine, 1 od 5 Francuza biće musliman. Za samo 39 godina Francuska će biti islamska republika. U zadnjih 30 godina u Velikoj Britaniji broj muslimana narastao je sa 8200 na 2,5 miliona. To je povećanje od 30 puta!!!! U VB sad ima preko 1000 džamija, mnoge od njih su bivše crkve. U Holandiji 50% novorođenčadi su muslimanskog porekla, i za 15 godina pola stanovništva Holandije biće muslimani. U Rusiji ima 23 miliona muslimana. Svaki 5-ti Rus je musliman. Za nekoliko godina 40% ruske vojske bit će muslimani. U Belgiji 25% novorođenčadi su muslimani. III deo
Ponedeljak 18.10.2010. 11:59
Kako se populacija smanjuje tako će i društvo i kultura lagano nestajati. Stopa nataliteta: Francuska je 1.8 Engleska 1.6 Grčka 1.3 Nemačka 1.3 Italija 1.2 Španija 1.1 31 zemlja EU ima stopu nataliteta u proseku 1.38 Istorija nam govori da je ove stope nemoguće preokrenuti. Kroz nekoliko godina Evropa kakvu mi znamo prestaće da postoji. Ali populacija Europe se ne smanjuje. Zašto? ISLAMSKA IMIGRACIJA! Od ukupnog populacionog rasta Evrope od 1990. 90% je islamska emigracija. Francuska, dakle, ima stopu nataliteta 1.8% , a muslimani u Francuskoj 8.1. Južna francuska istorijski gledano jedna od regija s najviše crkvi u svetu sad ima više džamija nego crkvi. II deo
Ponedeljak 18.10.2010. 11:58
Službena objava kraja Europe kakvu mi znamo. Da bi se kultura održala duže od 25 godina mora postojati određena stopa nataliteta od 2.11 dece po porodici. Sve ispod toga i društvo će nestati. Gledano kroz istoriju nijedna kultura se nije spasila nakon što joj je stopa rodnosti pala na 1.9. Stopu od 1.3 je nemoguće preokrenuti jer bi trebalo 80 - 100 godina da se sama ispravi, a nema ekonomskog modela koji bi održavao društvo kroz to vreme. Drugim rečima, od 2 para roditelja, svaki par ima jedno dete, i ako svako to dete dobije jedno dete, biće 4 puta manje dece nego baka i dedova. Ako se samo 1 milion dece rodi 2010. teško je imati 2 miliona odraslih koji će ući u svet 2030. I deo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online