Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 30.08.2010.
14:59
Tanjug A

Bratislava: Ubio osmoro pa sebe!

U bolnici je preminula i osma žrtva napadača koji je jutros na periferiji Bratislave iz nepoznatih razloga poubijao šestočlanu romsku porodicu u njenom stanu, zatim nasumično pucao na ulici, a kada ga je policija opkolila ubio i sebe.

Pomahnitali ubica na ulici u Bratislavi
 

Poslednja, osma žrtva je žena koju je pogodio metak kada je izašla na balkon, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Danijel Lipšic.

Napadač, starosti oko 50 godina, koristio je automatsku pušku Vz.58 za koju nije imao dozvolu, a kod sebe je imao i dva pištolja i mnogo municije.
Pucnjava se dogodila jutros oko 10 sati u stambenoj zgradi oblasti Devinska Nova Ves u Bratislavi.

U sumanutoj pucnjavi na prolaznike, automobile i prozore obližnjih zgrada u četvrti Devinska Nova Ves povređeno je 15 ljudi, precizirao je slovački ministar zdravlja Ivan Uhliarik. 

"Dvoje ranjenih sa lakšim povredama zbrinuli su lekari hitne pomoći na licu mesta a 13 je prevezeno u bolnice. Jedan povređeni je u kritičnom stanju, troje u ozbiljnom a stanje devetoro je stabilno", kazao je Uhliarik.

Među povređenima su i jedan policajac i trogodišnji dečak, koji je zadobio lakšu povredu.


Petoro od osmoro ubijenih su članovi jedne romske porodice, ali ministar unutrašnjih poslova Slovačke Danijel Lipsic nije želeo da nagađa da li je ubistvo rasno motivisano. "Za sada ne znamo šta je motiv", izjavio je Lipsic agenciji AP, dodajući da ne želi da spekuliše i da je istraga u toku.


Kada je policija stigla na mesto nesreće, napadač je izlazio iz stana, u kojem je ubio četiri žene i jednog čoveka, a jednu osobu ranio je u hodniku zgrade. Napadač, čiji je identitet još nepoznat, počeo je zatim da puca na ulici i na policiju, koja je uspela da ga opkoli, posle čega se on ubio.

Motiv još uvek nepoznat

Ni Lipšic ni šef slovačke policije Jaroslav Spišjak nisu na drugoj konfrenciji za novinare želeli da nagađaju šta je bio motiv tog groznog čina. Policija za sada ne može ni da kaže da li se radi o rasističkom napadu, s obzirom da je ubijena romska porodica.

Novinari za sada nisu saznali ni ko je 50-godišnji ubica, ni da li i kakve veze je imao sa romskom porodicom koju je poubijao – četiri žene i jednog muškarca u stanu, a još jednog njihovog rođaka na ulazu u zgradu.

Reporteri dnevnika SME iz nezvaničnih izvora javljaju da je reč o bivšem policajcu ili vojniku, a list je na svom sajtu podsetio da automat obični građani u Slovačkoj ne mogu da poseduju legalno, ukoliko nije prepravljen na poluautomat.

Ubica je došao na mesto zločina naoružan automatom i dve puške, sa slušalicama protiv buke na ušima i sa dovoljnim zalihama municije.

Ne samo Bratislava, već i cela Slovačka je u šoku, pošto su dosadašnje retke pucnjave na slovačkim ulicama obično bile ili svađa poznanika ili obračun mafija ali niko nije izlazio do sada da puca na mirne nevine prolaznike.

Ponedeljak 30.08.2010. 16:44
To se zove :"Stigla zapadna "demokratija""!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online