Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.08.2010.
02:39
Vestionline, Jutarnji hr A

"Beograd još veruje u ideju velike Srbije"

Bivši član kabineta Helmuta Kola i nekadašnji visoki međunarodni predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Švarc-Šiling kritikovao je u gostujućem komentaru za dnevnik "Zidojče cajtung" (Sueddeutsche Zeitung) aktuelnu srpsku politiku optužujući je za destabilisanje Bosne i Hercegovine i Kosova i negovanje ideje o 'velikoj Srbiji'

 EU treba da kazni Srbiju: Kristijan Švarc-Šiling
 

'Beograd se još nije oslobodio nacionalističke i velikosrpske ideologije koja je u devedesetima prouzrokovala najveći genocid u Evropi nakon Drugog svetskog rata i raspad Jugoslavije', piše Švarc-Šiling u gostujućem komentaru za ugledni dnevnik. On smatra da problemi Kosova i Bosne i Hercegovine ne leže u pomanjkanju dobre volje i 'gluposti' političara ovih zemalja nego u 'ideološkoj okoštalosti Srbije'.

"Srpska vlada s neverovatnom upornošću radi na tome da se politička ideja 'velike Srbije' ne dovodi u pitanje", smatra Švarc. Oni koji se toj ideji usprotive, poput Zorana Đinđića, bivaju 'smaknuti'.

Ugledni nemački demohrišćanski političar Evropsku uniju optužuje za popuštanje prema politici Beograda. Švarc-Šiling smatra da bi međunarodna zajednica najnovije dve presude, one Međunarodnog suda o ispravnosti samoproglašenja Kosova nezavisnim, kao i britanskog sudstva koje je odbilo da izruči Ejupa Ganića Srbiji, trebalo da iskoristi kako bi Beogradu dala do znanja da više neće tolerisati dosadašnju politiku.

Gostujući komentar Kristijana Švarca-Šilinga, koji nosi naslov 'Opasan san o velikom carstvu', ilustrovan je fotografijom Milorada Čavića koji je zlatnu medalju za pobedu u trci na 50 metara leptir na Evropskom prvenstvu u Budimpešti proslavio u majici na kojoj je ćirilićnim pismom pisalo 'Kosovo je Srbija'.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.08.2010. 07:29
Ne obracajte paznju na iskompleksirane balije ustase i sipce-arnaute. Uvek smo u svakom pogledu bili jaci od njih a i tako ce biti i do kraja veka i sveta. Bolji smo u sportu a i u nauci. Oni smo mogu da sanjaju o nekom Beogradskom pasaluku. Cinjenica je da ce Republika Srpska biti samostalna u narednih pet godina a Kosovo ce dok god je Amerika jaka biti Americki protektorat i njihova baza a siptari ce biti njihovi konjusari. Mi SRBI smo 1389 IZABRALI NEBESKI SVET suprostavivsi se prljavim Turcima. Austrijski konjusari , poturice i ostali mogu samo da brisu Srpsku cizmu. Nisu nam ni do kolena!
Sreda 18.08.2010. 20:48
Gospodine Schilling da znas da velike Srbije nece biti samo onda kada ne bude vise ni jedan Srbin ziv. Sve do tada postoji mogucnost. Mi smo tvrd orah i znamo da smo vam trn u oku. Da nebi mozda trebali da zadrhtimo i popustimo kad vi sektasi povisite ton. E moze ali malo morgen. Taj film neces gledati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online