Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.04.2019.
12:11
Vestionline, Dejli Mejl, blic.rs A

Kung fu i skakutanje: Skrivena kamera snimila Asanža u Ambasadi u neobičnim izdanjima (VIDEO)

Danima nakon dramatičnog hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, svetski mediji objavljuju nepoznate detalje i snimke nastale tokom poslednjih sedam godina koliko je živeo u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

EPA/Stringer
Džulijan Asanž

Najnoviji snimak pokazuje kako je Asanž je vežbao kung fu, pravio čudne pokrete rukama, dosta je šetao po veoma uskoj kuhinji, a potom je skakutao u mestu neko vreme dok je spremao hranu.

Prethodno je španski list "El Pais" naveo kako je Asanž vozio skejt u sobi, svađao se sa obezbeđenjem i primao poznate ličnosti u posetu.

Nervoza i zdravstveni problemi

"El Pais" piše da je Asanž, praktično od početka bio nepoverljiv prema zaposlenima u ambasadi, ali da ni oni nisu imali poverenja u njega. Jedan od čuvara u novembru 2014. godine napisao je izveštaj tadašnjem ambasadoru Ekvadora u kojem je objasnio da je pronašao aktovku za uređajem za prisluškivanje koja je, kako je tvrdio, viđena u jednoj od soba "koje je okupirao Asanž". Upravo zbog tog nepoverenja, Asanž je imao drugačiji ritam od zaposlenih u ambasadi.

- Budio bi se kasno i odlazio na spavanje u ranim jutarnjim satima, kako ne bi ukrstio puteve sa diplomatskim osobljem u ambasadi - navodi "El Pais".

Vremenom je postajao sve više uznemiren, čak jednom prilikom policajci su morali da uđu u njegovu sobu da bi ga smirili. Zabeleženo je i da se žalio na zdravstvene probleme.

- Kako su godine prolazile, počeo je da vuče noge dok hoda i žalio se na probleme sa vidom zbog toga što je zatvoren. Nije mogao da se dobro fokusira. Doktor je preporučio da gleda u daljinu i ambasada mu je dala još jednu sobu, odakle je mogao da vidi ulicu. Istu ulicu na koju je u četvrtak, protiv svoje volje, izvučen, posle 2.949 dana provedenih u ambasadi - piše "El Pais".

"Ubijao" vreme vožnjom skejta

Španski list je objavio i snimak iz same ambasade, na kojem se vidi kako Asanž vozi skejt u sobi, a zatim se raspravlja sa obezbeđenjem.

Povod za svađu sa obezbeđenjem, navodi se, bila je Asanžova želja da održi sastanak, uprkos protivljenju jednog od članova obezbeđenja.

-  Čuvar je insistirao da posetioci odu, ali su oni to odbili. On je upozorio jednog od njih da se ispred nalazi britanska policija -  navodi "El Pais" ističući da je prag predstavljao granicu između ekvadorske i britanske teritorije, što znači da bi tu Asanž mogao da bude uhapšen.

Na snimku se vidi kako Asanž snima tu scenu, dok čuvar pokušava da mu uzme kameru, a na kraju je došao i ambasador i smirio situaciju, posle čega su gosti otišli.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online