Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.10.2018.
21:30
Z. Mirković - Vesti A

Ubici starice 12 godina robije

Sud u Beču osudio je državljanina Srbije Milisava N. (20) za ubistvo penzionerke Dušanke J. (91) na 12 godina zatvora. Motiv za brutalnu likvidaciju je navodna krađa, odnosno Dušanka je optuživala sestru osuđenog da joj je ukrala oko 1.600 evra.

Vesti
 

Kako prenose austrijski mediji, Dušanka je u svom kraju u Beču bila veoma omiljena i darežljiva.
- Međutim sa porodicom osuđenog ona se posvađala nakon što je optužila njegovu sestru da je ukrala pare i još podnela prijavu policiji. Kada je Milisav N. iz Srbije došao u Beč, kako bi pazio na sestrinu decu, čuo je za negativnu priču koja kruži o njegovoj sestri, koja je negirala svaku krivicu - prenose austrijski mediji rezultate istrage policije.

On je pokušao, početkom godine, da ubedi staricu da povuče prijavu, što je ova odbila. Na to je eskalirala situacija i mladić je brutalno ubio staricu sa čekićem i drugim predmetom na kojem su nađeni njegovi DNK tragovi.

Sudija je tokom procesa pozvao Milisava N. da prizna zločin, ukazujući da bi mu to smanjilo kaznu. Međutim, optuženi mladić je tvrdio da nije kriv i da mu je žao što je preminula starica.

- Nisam počinio krivično delo - naglasio je on tokom suđenja.

Porota je donela, iako tesnim glasanjem od 5 prema 3, odluku da se kazni sa 12 godina zatvora za ovaj zločin.

Inače, sestra osuđenog je odbila da daje izjavu, a nakon izricanja presude ona je neprestano plakala, a Milisav N. je poručio "ja znam da nisam to učinio". Nakon konsultacije sa svojim advokatom, osuđeni mladić uložio je žalbu, tako da presuda nije pravosnažna.

Inače, njemu je za ubistvo pretila maksimalna kazna do 15 godina, ali je ona umanjena pošto do sada nije bio krivično gonjen, a i zbog mladosti, to jest što mora biti vođeno suđenje pred omladinskim sudom, a tako je i presuda izrečena u skladu sa njegovim godinama. Međutim otežavajuća okolnost bila je, kako je sudija istakao, brutalnost sa kojom je počinjeno ubistvo.

Umirala nekoliko sati

Tokom procesa sudija je kazao da je Milisav N. svu svoju agresiju usmerio na staricu i da ju je ostavio teško povređenu da leži. Milisav N. je tvrdio da nikada nije imao kontakt sa Dušankom, koju je navodno krajem januara ubio.

Inače, Dušanka je tek nakon nekoliko sati od napada podlegla povredama u svom stanu, gde se dogodio napad.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online