Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.07.2017.
16:33
Vestionline, Tanjug, b92.net A

Napad u Hurgadi, nema povređenih Srba

Dvoje turista je ubijeno, a četvoro ranjeno u napadu nožem na plaži u egipatskom letovalištu Hurgadi. Ambasada i MIP tvrde da nema povređenih Srba.

twitter.com/FranceNews24
Hurgada

AP se poziva na izjavu egipatskih zvaničnika da je troje srpskih državljana povređeno, dok za B92 u ambasadi u Kairu kažu da nema naših državljana među povređenima.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, saopštili su egipatski zvaničnici.

Prema novim informacijama, u napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. 

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters. 

Agencija AP je ranije javila da su nožem ubijene dve žene iz Ukrajine, a da su povređeni troje Srba i jedan Poljak. Na drugoj strani, ukrajinski mediji pišu da su među ranjenima jedna Ruskinja i petoro turista iz Nemačke. 

BBC navodi da među povređenima ima i onih u "teškom stanju". 

Napad se dogodio na zatvorenoj hotelskoj plaži hotela Zahabija. 

Ranije, B92 je dobio nezvaničnu potvrdu da ima Srba među povređenima, ali nam je zatim otpravnik poslova u ambasadi u Kairu Jugoslav Vukadinović rekao da to nije tačna informacija. 

Kako kaže, u hotelu u kojem se dogodio napad ima državljana iz Srbije, ali svi su bezbedni i "čak nisu bili ni očevici događaja". 

- U kontaktu smo sa hotelom, informacija je od vodiča Nataše Trifunović, koja radi za jednu turističku agenciju. Obišla je svih 30 soba, sve naše turiste i niko nije povređen - naveo je on, ističući da je uspostavljen kontakt i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Egipta, iz kojeg su isto naveli. 

Osim toga, on je istakao da je predstavnik srpske ambasade na putu ka Hurgadi, kao i da je napadač preplivao do plaže u kojoj je izvršen napad. 

Napadač je ubadao turiste u lice, vrat i noge, navode neimenovani bezbednosni zvaničnici, a u hotel se najverovatnije, kako navode, "ušunjao preko obližnje plaže". 

Prema njegovim rečima, srpske vlasti su u kontaktu sa svim srpskim turistima iz tog hotela i oni su svi na bezbednom i odbili su premeštaj u drugi hotel. 

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što su u Gizi islamisti ubili pet policajaca koji su patrolirali u oblasti gde se nalaze čuvene piramide, jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Egiptu.

AFP podseća da su u januaru 2016. godine takođe u Hurgadi dvojica napdača, simpatizera Islamske države ranili nožem troje turista.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta, prenosi AFP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online