Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.06.2017.
00:25
B. Simonović - Vesti A

Uzbuna u Beču: Jurnjava za vođom kavačkog klana

Kotoranin Slobodan Kašćelan (51), označen kao organizator i vođa kavačkog kriminalnog klana iz Kotora, i dalje se, po pouzdanim podacima policije, krije negde u Beču pošto je krajem maja ove godine iz Italije ušao u Austriju zahvaljujući lažnim pasošima koje poseduje.

EPA/Erwin Scheriau
Policija pod uzbunom: Obračuni Crnogoraca možda i po Beču

Ovu informaciju je juče potvrdila i policija u Podgorici, koja je u stalnom kontaktu sa kolegama iz Austrije gde je Kašćelan proglašen za "zloglasnog šefa mafije" i potraga za njim podignuta na najviši stepen prioriteta.

Kako smo već javili, Kašćelan je uspeo da umakne policiji pre racije koju je učinila u jednom stanu u centru Beča, ali je policija, izgleda, našla dovoljno ubedljivih dokaza da se on tu zaista krio, odnosno da se nesumnjivo nalazi u austrijskoj prestonici. Pored ostalog, policija izgleda raspolaže i preciznim podacima koje pasoše koristi Kašćelan i na čije ime oni glase tako da sa njima neće moći neopaženo da umakne iz Austrije.

I dok austrijska policija traga za Kašćelanom po bečkim budžacima, specijalno državno tužilaštvo u Podgorici je podiglo optužnicu protiv Kašćelana i još 14 pripadnika njegove kriminalne grupe. U optužnici piše da su Kašćelan i njegova desna ruka Igor Božović pre sedam godina, krajem maja, organizovali kriminalnu grupu koja se potom bavila zelenašenjem, švercom i prodajom droge, pranjem novca, davanjem mita, nedozvoljenim držanjem oružja i teškim delima protiv opšte sigurnosti.

Kašćelan je, istina, u više navrata demantovao te optužbe i tvrdio da nema veze ni sa kakvim kriminalnim klanovima, odnosno da je žrtva medijske satanizacije. U tužilaštvu, međutim, ne žele da komentarišu Kašćelanove tvrdnje već postavljaju kontrapitanje: Ako je nevin, zašto se tako dugo i uporno krije i pri tom čini nova krivična dela?

Ranjavanje u sačekuši

Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj Vladan Vučković (40) prošle godine su u Novom Sadu, u ulici Vase Stajića, preživeli kišu metaka koju su na njih, dok su se kretali u audiju 8 i pokušavali da umaknu, dvojica za sada nepoznatih atentatora sa motora u pokretu ispalili iz automatskih pušaka. Kašćelan je zadobio prostrelnu ranu pored samog srca, ali je ipak preživeo, baš kao i njegov pratilac koji je ranjen sa dva metka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online